- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκάρι Λίνεκερ: «Αντισημιτική» ανάρτηση στο Instagram και αντιδράσεις για το BBC
Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας είναι εδώ και χρόνια παρουσιαστής
Γκάρι Λίνεκερ: «Αντισημιτική» ανάρτηση στο Instagram και αντιδράσεις για το BBC
Η BBC αντιμετωπίζει εκκλήσεις να απομακρύνει τον Γκάρι Λίνεκερ από τα καθήκοντά του ως παρουσιαστής του FA Cup και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την ανάρτηση ενός προ-παλαιστινιακού μηνύματος με ένα emoji με αντισημιτικές συνειρμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μήνυμα δημοσιεύτηκε αρχικά από τον λογαριασμό Palestine Lobby και μοιράστηκε από τον λογαριασμό Instagram του Γκάρι Λίνεκερ παρουσιαστή του Match of the Day με τους 1,2 εκατομμύρια ακόλουθούς του, πριν διαγραφεί λίγο αργότερα.
Η ανάρτηση περιλάμβανε ένα emoji με την εικόνα ενός αρουραίου κάτω από τον τίτλο «Ο σιωνισμός εξηγείται σε λιγότερο από 2 λεπτά».
Ένας εκπρόσωπος του Λίνκερ δήλωσε: «Η ανάρτηση έχει διαγραφεί». Εβραϊκές ομάδες και υπάλληλοι της BBC ζήτησαν την απόλυση του 64χρονου παρουσιαστή από το ρόλο του ως παρουσιαστή της κάλυψης του τελικού του FA Cup και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 στη Βόρεια Αμερική.
Τον Νοέμβριο, η BBC ανακοίνωσε ότι ο Λίνκερ θα αποχωρούσε από τα καθήκοντά του ως παρουσιαστής μετά το τουρνουά, έχοντας του καταβάλει 1,4 εκατομμύρια λίρες πέρυσι.
Ένας εσωτερικός συνεργάτης της BBC δήλωσε ότι «τρομοκρατήθηκαν» από τη χρήση του emoji με τον αρουραίο από έναν από τους πιο γνωστούς συναδέλφους τους, το οποίο, όπως ισχυρίστηκαν, παραβίαζε την πολιτική της τηλεοπτικής εταιρείας κατά του ρατσισμού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εβραϊκές ομάδες έχουν αναστατωθεί από τη δραστηριότητα του Λίνκερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το 2023, μοιράστηκε μια δήλωση με την οποία ζητούσε να απαγορευτεί η συμμετοχή του Ισραήλ σε αθλητικές εκδηλώσεις, πριν διαγράψει την ανάρτηση.
Το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων των Βρετανών Εβραίων δήλωσε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας επέτρεψε στον Λίνκερ να συμπεριφέρεται ανάρμοστα για πάρα πολύ καιρό, προσθέτοντας: «Το BBC πρέπει να του ζητήσει να φύγει τώρα, αντί να του επιτρέπει να θέτει τους δικούς του όρους».
Σε συνέντευξη που έδωσε τον περασμένο μήνα στο BBC με τον συν-παρουσιαστή της εκπομπής Today, ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να εκφράζει την άποψή του για θέματα όπως η Γάζα. «Λυπάμαι. Είναι πιο σημαντικό από το BBC. Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι η μαζική δολοφονία χιλιάδων παιδιών, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να έχουμε μια άποψη», δήλωσε ο Λίνεκερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εφαρμογή μέτρων ναυτικού αποκλεισμού κατά του Ιράν
Ξεκίνησε για τον Βόρειο Πόλο, όλα ανατράπηκαν, δεν το έβαλε κάτω, δε σταμάτησε και απλώς άλλαξε πορεία
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.