- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο Τζέιμς Φόλεϊ, σκηνοθέτης των Fifty Shades και House of Cards
Μετά από μάχη με τον καρκίνο
Ο εκπρόσωπος του Τζέιμς Φόλεϊ ανακοίνωσε ότι ο σκηνοθέτης πέθανε στον ύπνο του
Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Φόλεϊ πέθανε σε ηλικία 71 ετών.
Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο θάνατος του Τζέιμς Φόλεϊ επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπό του, ο οποίος δήλωσε ότι πέθανε «ειρηνικά στον ύπνο του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από μια μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο του εγκεφάλου». Η πλούσια καριέρα του περιελάμβανε μουσικά βίντεο με τη Μαντόνα μέχρι εμπορικά θρίλερ, τηλεοπτικά δράματα και ερωτικά ρομαντικά μυθιστορήματα.
Τζέιμς Φόλεϊ: Από τις αρνητικές κριτικές στις μεγάλες ταινίες
Έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το ρομαντικό δράμα Reckless το 1984, με πρωταγωνιστές τους Aidan Quinn και Daryl Hannah. Ήταν ένα σκληρό ξεκίνημα για την καριέρα του στη μεγάλη οθόνη, με την ταινία να λαμβάνει αρνητικές κριτικές και να εξοργίζει τον σεναριογράφο Chris Columbus, ο οποίος την αποκήρυξε. Έλαβε καλύτερες κριτικές για την επόμενη ταινία του, το αστυνομικό δράμα "At Close Range", με πρωταγωνιστές τους Σον Πεν και Κρίστοφερ Γουόκεν. Την ίδια χρονιά, άρχισε επίσης να συνεργάζεται με τη Μαντόνα, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Πεν εκείνη την εποχή. Ο Φόλεϊ ήταν ο κουμπάρος στον γάμο τους.
Σκηνοθέτησε τα βίντεο κλιπ για τα Live to Tell, Papa Don't Preach και True Blue, καθώς και την κωμωδία Who's That Girl του 1987, στην οποία πρωταγωνιστούσε η τραγουδίστρια μαζί με τον Griffin Dunne. Τη δεκαετία του 1990, σκηνοθέτησε ένα επεισόδιο του Twin Peaks πριν από ταινίες όπως η διασκευή του David Mamet από τον Glengarry Glen Ross, το δράμα του John Grisham "The Chamber" και το θρίλερ Fear των Mark Wahlberg και Reese Witherspoon.
Τη δεκαετία του 2000 σκηνοθέτησε τις ταινίες «Confidence» με τον Ντάστιν Χόφμαν και «Perfect Stranger» με την Χάλι Μπέρι, πριν τη δεκαετία του 2010 σκηνοθετήσει επεισόδια των «House of Cards» και «Billions», καθώς και αναλάβει τις δύο συνέχειες των «Πενήντα Αποχρώσεων του Γκρι».
James Foley, director behind ‘House of Cards,’ ‘Fifty Shades’ and ‘Fear,’ dead at 71 https://t.co/wWR4rbnSfN pic.twitter.com/w1LdUmzODG
— New York Post (@nypost) May 9, 2025
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.