- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Ουκρανία: Ο Τραμπ λέει ότι ο Ζελένσκι «θέλει να αγοράζει συνέχεια πυραύλους»
Εκ νέου βολές από τον Αμερικανό πρόεδρο
Ουκρανία: Ο Τραμπ λέει ότι ο Ζελένσκι «θέλει να αγοράζει συνέχεια πυραύλους»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε και πάλι ενοχλημένος με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντώντας σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε για την επιθυμία του προέδρου της Ουκρανίας να αποκτήσει περισσότερους πυραύλους.
«Επιδιώκει συνεχώς να αγοράσει πυραύλους. Ακούστε, όταν ξεκινάτε έναν πόλεμο, πρέπει να ξέρετε ότι μπορείτε να τον κερδίσετε. Δεν ξεκινάτε πόλεμο εναντίον κάποιου που είναι 20 φορές μεγαλύτερος από εσάς και μετά ελπίζετε ότι ο κόσμος θα σας δώσει πυραύλους», είπε ο Τραμπ με αφορμή την Ουκρανία, υποδεχόμενος στο Οβάλ Γραφείο τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επιρρίπτει στον Ζελένσκι την ευθύνη για τον πόλεμο με τη Ρωσία, μολονότι η Ρωσία ήταν εκείνη που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Στη συνέχεια πάντως, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας αναφέρθηκε στις ευθύνες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. «Έχουμε χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας τριών ανθρώπων. Πρώτα, εξαιτίας του Πούτιν. Αλλά και επίσης εξαιτίας του Μπάιντεν, που δεν είχε ιδέα τι έκανε και, κατά δεύτερον του Ζελένσκι» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτός ο πόλεμος δεν έπρεπε να γίνει ποτέ.
«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να τον σταματήσω. Θέλω να βάλω τέλος στους σκοτωμούς και, νομίζω ότι κάνουμε πρόοδο από αυτήν την άποψη», διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει «καλές προτάσεις, πολύ σύντομα».
Ο Τραμπ χαρακτήρισε χθες «φρικτό» τον βομβαρδισμό στο Σούμι από τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 117, χωρίς ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συγγραφέας των υπερεπιτυχιών είχε κάτι να πει για την Αμερικανίδα πρέσβειρα
Ο Πιτ Χέγκσεθ ανακοίνωσε ότι η εκτέλεση του Νιντάλ Χασάν θα γίνει δημόσια
Οι αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις
Η αντίδρασή της μόλις έμαθε ότι κέρδισε το βραβείο
Έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Εξετάζεται το ενδεχόμενο συμβολαίου θανάτου πίσω από τη δολοφονία του 57χρονου γιατρού στη Μαρμπέγια
Το Λαϊκό Κόμμα και το Vox εμφανίζονται κοντά στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενόψει των πρόωρων εκλογών
Η ανακοίνωση της Νορβηγικής Επιτροπής
Θα επιτηρούν τα σύνορα
Τα σενάρια και τα εμπόδια μιας νέας εκτέλεσης
Η στιγμή που πέφτει στο κενό και η απέλπιδα προσπάθεια του εκπαιδευτή να τον σώσει
Από τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς έως τους Χούθι και τις ιρακινές πολιτοφυλακές, το δίκτυο της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Hard News: Πολύνεκρα πλήγματα στην Ουκρανία | Κατάρρευση της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ | Μαθητική εξέγερση στη Γαλλία | AI agents | Άγρια πανίδα
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.