- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεντβέντεφ προς Ευρώπη: Στο υψηλότερο επίπεδο η απειλή πυρηνικής σύγκρουσης
«Ο πυρηνικός αφοπλισμός είναι αδύνατος τις επόμενες δεκαετίες ακόμη και αν σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία»
«Η δημιουργία νέων, πιο καταστροφικών τύπων όπλων στον κόσμο θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ
O αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν αναγνωρίζει ότι η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και έχει αρχίσει να κλονίζει το πενιχρό στρατηγικό δυναμικό της».
Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση που έκανε στο κανάλι που διατηρεί στο Telegram, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε πως η συνθήκη «New START» που υπογράφηκε πριν από 15 χρόνια στην Πράγα δεν μείωσε τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου λόγω των ενεργειών των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.
«Κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι θα μπορούσαν να διατηρήσουν επίσημα την πυρηνική ισοτιμία με τη Ρωσία και ταυτόχρονα να διεξάγουν έναν αδήλωτο πόλεμο εναντίον μας χρησιμοποιώντας απεριόριστες κυρώσεις και στη συνέχεια τα δικά τους όπλα και τους δικούς τους ειδικούς».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και η κυβέρνηση του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ το αναγνωρίζει τουλάχιστον προφορικά, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες όχι. «Αντιθέτως, έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν ξανά τις πενιχρές στρατηγικές τους δυνατότητες», έγραψε ο Μεντβέντεφ.
Παράλληλα, τόνισε πως ο πυρηνικός αφοπλισμός στον κόσμο την επόμενη δεκαετία είναι αδύνατος ακόμη και αν σταματήσει εντελώς η σύγκρουση στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των χωρών με πυρηνικά οπλοστάσια θα αυξηθεί.
«Ακόμη και αν η σύγκρουση γύρω από τη λεγόμενη «Ουκρανία» τερματιστεί εντελώς, ο πυρηνικός αφοπλισμός είναι αδύνατος τις επόμενες δεκαετίες», έγραψε ο Μεντβέντεφ, συμπληρώνοντας επίσης ότι η δημιουργία νέων, πιο καταστροφικών τύπων όπλων στον κόσμο θα συνεχιστεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.