- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Φιλιππίνες: Εξερράγη το ηφαίστειο Κανλάον στο νησί Νέγκρος
To βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Φιλιππίνες: Εξερράγη το ηφαίστειο Κανλάον στο νησί Νέγκρος - To βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Νέα έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο ηφαίστειο Κανλάον, στην κεντρική περιοχή των Φιλιππίνων, εκτοξεύοντας μια τεράστια στήλη ηφαιστειακής τέφρας που έφτασε σε ύψος 4.000 μέτρων και κινήθηκε προς τα νοτιοδυτικά. Το ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται στο νησί Νέγκρος, είναι ένα από τα 24 ενεργά της χώρας και είχε παρουσιάσει έντονη δραστηριότητα και τον περασμένο Δεκέμβριο, οδηγώντας τότε σε μαζικές εκκενώσεις των γειτονικών κοινοτήτων.
Παρά τη νέα έκρηξη, οι αρχές διατήρησαν το επίπεδο συναγερμού στο τρία – σε μια πεντάβαθμη κλίμακα επικινδυνότητας – όπως ίσχυε από την προηγούμενη έκρηξη. Η περιοχή γύρω από τον κρατήρα παρέμενε σε ζώνη αποκλεισμού, ενώ οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας βρίσκονταν ήδη σε ετοιμότητα.
«Η έκρηξη ξεκίνησε στις 5:51 το πρωί και συνοδεύτηκε από έντονη δραστηριότητα στην κορυφή του ηφαιστείου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων. Εντυπωσιακά βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν την πυκνή στήλη καπνού να υψώνεται αργά στον ουρανό.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μεγάλο μέρος του πληθυσμού είχε ήδη απομακρυνθεί μετά την έκρηξη του Δεκεμβρίου, γεγονός που περιόρισε τον κίνδυνο για τους κατοίκους. «Παρακολουθούμε στενά ποιες περιοχές μπορεί να επηρεαστούν από την πτώση της στάχτης», δήλωσε ο Τζον Ντε Άσις, υπεύθυνος διάσωσης στον δήμο Λα Καστεγιάνα. Υπενθυμίζεται πως και τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν εκκενωθεί χωριά λόγω εκπομπής μεγάλων ποσοτήτων τοξικών αερίων από το ίδιο ηφαίστειο.
Today, Mount Kanlaon erupted explosively, sending a 4,000-meter-high ash plume into the sky. The eruption occurred at 5:51 AM local time on Negros Island, central Philippines. pic.twitter.com/OkRBdlh7Uk
— Weather Monitor (@WeatherMonitors) April 8, 2025
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.