- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ ζητά παύση στους δασμούς
Ο Μπιλ Άκμαν προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα»
ΗΠΑ: Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν ζητά 90ήμερη παύση στους νέους δασμούς Τραμπ, προειδοποιώντας για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα».
Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Μπιλ Άκμαν, γνωστός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ από το 2024, κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να παγώσει τους πρόσφατα ανακοινωθέντες παγκόσμιους δασμούς για 90 ημέρες, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε χώρες να επαναδιαπραγματευτούν τις εμπορικές τους σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Ο Άκμαν, ιδρυτής της Pershing Square, προειδοποίησε ότι οι μαζικοί και δυσανάλογοι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να προκαλέσουν έναν «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» και να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Ανέφερε ότι οι δασμοί δεν κάνουν διάκριση μεταξύ συμμάχων και αντιπάλων και αποτελούν οικονομικό πόλεμο κατά όλου του κόσμου.
The country is 100% behind the president on fixing a global system of tariffs that has disadvantaged the country. But, business is a confidence game and confidence depends on trust.
— Bill Ackman (@BillAckman) April 6, 2025
President @realDonaldTrump has elevated the tariff issue to the most important geopolitical…
Πιέσεις από τη Γουόλ Στριτ και διεθνείς αντιδράσεις
Οι δηλώσεις Άκμαν ακολούθησαν την πτώση των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Ασία και την ανταπόδοση της Κίνας με δικούς της δασμούς. Ο πρόεδρος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, προειδοποίησε ότι οι δασμοί μπορεί να αυξήσουν τον πληθωρισμό και να οδηγήσουν σε ύφεση.
Ο Τραμπ υπεραμύνθηκε των μέτρων, υποστηρίζοντας ότι θα φέρουν θέσεις εργασίας και επενδύσεις στις ΗΠΑ, ενώ οι αξιωματούχοι του υποβαθμίζουν τον κίνδυνο ύφεσης. Ο «βασικός» δασμός 10% έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, με υψηλότερα ποσοστά να ξεκινούν την Τετάρτη.
Ο Άκμαν πρότεινε στον πρόεδρο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για διάλογο και επενδυτική ώθηση, ενώ σε παλαιότερη ανάρτησή του είχε καλέσει ξένους ηγέτες να επικοινωνήσουν με τον Τραμπ για συμφωνίες.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.