- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ ζητά παύση στους δασμούς
Ο Μπιλ Άκμαν προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα»
ΗΠΑ: Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν ζητά 90ήμερη παύση στους νέους δασμούς Τραμπ, προειδοποιώντας για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα».
Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Μπιλ Άκμαν, γνωστός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ από το 2024, κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να παγώσει τους πρόσφατα ανακοινωθέντες παγκόσμιους δασμούς για 90 ημέρες, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε χώρες να επαναδιαπραγματευτούν τις εμπορικές τους σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Ο Άκμαν, ιδρυτής της Pershing Square, προειδοποίησε ότι οι μαζικοί και δυσανάλογοι δασμοί του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να προκαλέσουν έναν «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» και να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Ανέφερε ότι οι δασμοί δεν κάνουν διάκριση μεταξύ συμμάχων και αντιπάλων και αποτελούν οικονομικό πόλεμο κατά όλου του κόσμου.
The country is 100% behind the president on fixing a global system of tariffs that has disadvantaged the country. But, business is a confidence game and confidence depends on trust.
— Bill Ackman (@BillAckman) April 6, 2025
President @realDonaldTrump has elevated the tariff issue to the most important geopolitical…
Πιέσεις από τη Γουόλ Στριτ και διεθνείς αντιδράσεις
Οι δηλώσεις Άκμαν ακολούθησαν την πτώση των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Ασία και την ανταπόδοση της Κίνας με δικούς της δασμούς. Ο πρόεδρος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, προειδοποίησε ότι οι δασμοί μπορεί να αυξήσουν τον πληθωρισμό και να οδηγήσουν σε ύφεση.
Ο Τραμπ υπεραμύνθηκε των μέτρων, υποστηρίζοντας ότι θα φέρουν θέσεις εργασίας και επενδύσεις στις ΗΠΑ, ενώ οι αξιωματούχοι του υποβαθμίζουν τον κίνδυνο ύφεσης. Ο «βασικός» δασμός 10% έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, με υψηλότερα ποσοστά να ξεκινούν την Τετάρτη.
Ο Άκμαν πρότεινε στον πρόεδρο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για διάλογο και επενδυτική ώθηση, ενώ σε παλαιότερη ανάρτησή του είχε καλέσει ξένους ηγέτες να επικοινωνήσουν με τον Τραμπ για συμφωνίες.
(Με πληροφορίες του BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.