- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Λευκός Οίκος: Δημοσιογράφος έλαβε «κατά λάθος» λεπτομερές σχέδιο επίθεσης κατά των Χούθι
Πρόκειται για παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας
Λευκός Οίκος: Δημοσιογράφος έλαβε «κατά λάθος» λεπτομερές σχέδιο επίθεσης κατά των Χούθι
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού The Atlantic συμπεριλήφθηκε εκ παραδρομής στους παραλήπτες ενημέρωσης για επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας και ουσιαστικά για γκάφα ολκής, η οποία διερευνάται.
«Στην παρούσα φάση φαίνεται πως η αλυσίδα μηνυμάτων που αναφέρεται στο άρθρο είναι αυθεντική και διερευνούμε το πώς προστέθηκε κατά λάθος ένας αριθμός» στους παραλήπτες, δήλωσε ο Μπράιαν Χιουζ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Νωρίτερα σήμερα, ο δημοσιογράφος Τζέφρι Γκόλντμπεργκ αποκάλυψε σε μακροσκελές άρθρο του πως είχε προστεθεί σε ομάδα παραληπτών κρυπτογραφημένης ανταλλαγής μηνυμάτων στην πλατφόρμα Signal, λαμβάνοντας το λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της 15ης Μαρτίου εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.
«Ο υπουργός Άμυνας Πίτερ Χέγκσεθ μου έστειλε το σχέδιο επίθεσης» δύο ώρες πριν από την έναρξη της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών «σχετικά με τα όπλα, τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα», γράφει ο Τζέφρι Γκόλντμπεργκ, αρχισυντάκτης του περιοδικού The Atlantic.
Εξηγεί ότι όλα ξεκίνησαν με ενημέρωση που είχε στις 11 Μαρτίου από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Μάικ Γουόλτς μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Signal, η οποία είναι δημοφιλής μεταξύ δημοσιογράφων και πολιτικών λόγω της εμπιστευτικότητας που υπόσχεται. Δύο ημέρες αργότερα ακολούθησε ένα μήνυμα που αναφερόταν σε «συντονισμό» δράσης κατά των Χούθι.
Σύμφωνα με τον Γκόλντμπεργκ, η λίστα των παραληπτών περιελάμβανε μεταξύ άλλων τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και τον επικεφαλής της CIA Τζον Ράτκλιφ. Δήλωσε πως μέχρι τις 15 Μαρτίου, ελάμβανε ενημέρωση από κορυφαίους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, για τα επικείμενα πλήγματα στην Υεμένη.
«Δεν μπορούσα να πιστέψω πως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου θα ήταν τόσο απρόσεκτο ώστε να συμπεριλάβει τον αρχισυντάκτη του περιοδικού The Atlantic» σε τέτοιες εμπιστευτικές συζητήσεις, συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος Τζέφρι Γκόλντμπεργκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.