- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανώτατο Δικαστήριο: Δήλωση - επίπληξη του προέδρου του για τις παραπομπές δικαστών που ζητάει ο Τραμπ
Με αφορμή το μεταναστευτικό
Ανώτατο Δικαστήριο: Δήλωση - επίπληξη του προέδρου του για τις παραπομπές που ζητάει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Τζον Ρόμπερτς επέπληξε την Τρίτη τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή πρότεινε ότι ο τρόπος επίλυσης μιας δικαστικής διαφοράς ήταν η παραπομπή του δικαστή.
Σε μια σπάνια δήλωση, ο Ρόμπερτς έγραψε: «Για περισσότερο από δύο αιώνες, έχει καθιερωθεί ότι η δίωξη δεν είναι η κατάλληλη απάντηση σε διαφωνία σχετικά με μια δικαστική απόφαση». Η δήλωση του προέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου ακολούθησε την έκκληση του Τραμπ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη για παραπομπή ομοσπονδιακού δικαστή.
Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Τζέιμς Μπόασμπεργκ με έδρα την Ουάσινγκτον διέταξε το Σάββατο την κυβέρνηση να σταματήσει την απομάκρυνση φερόμενων ως μελών συμμοριών από τη Βενεζουέλα, η οποία, όπως υποστήριξε ο Τραμπ, επιτρέπεται από έναν νόμο του 18ου αιώνα που ιστορικά χρησιμοποιείται μόνο σε καιρό πολέμου.
«Κάνω απλώς αυτό που ήθελαν οι ψηφοφόροι να κάνω. Αυτός ο δικαστής, όπως και πολλοί από τους «διεφθαρμένους δικαστές» ενώπιον των οποίων αναγκάζομαι να παρίσταμαι, θα πρέπει να ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ!!!» έγραψε ο Τραμπ.
Οκτώ δικαστές έχουν παραπεμφθεί, καταδικαστεί και απομακρυνθεί στην ιστορία των ΗΠΑ, η τελευταία το 2010, και ορισμένοι νομικοί έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την πιθανότητα να πετύχει οποιαδήποτε παραπομπή, όπως αυτή που φαντάζεται ο Τραμπ.
Η δήλωση του Ρόμπερτς, ενός συντηρητικού που διορίστηκε από τον Ρεπουμπλικανό τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους, απηχεί μια δήλωση από το 2018, όταν ο Ρόμπερτς υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος μετά τις επίμονες επιθέσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του.
«Δεν έχουμε δικαστές Ομπάμα ή δικαστές Τραμπ, δικαστές Μπους ή δικαστές Κλίντον», είχε πει τότε ο Ρόμπερτς σε δήλωσή του.
Ο Τραμπ, ο οποίος έχει διορίσει ο ίδιος τρεις από τους δικαστές του εννεαμελούς δικαστηρίου, είχε αποκαλέσει έναν δικαστή που είχε αποφανθεί κατά της πολιτικής του που απαγορεύει την παροχή ασύλου σε ορισμένους μετανάστες «δικαστή Ομπάμα».
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δράστες εισέβαλαν σε τράπεζα και διέφυγαν μέσω των υπονόμων μετά από δύο ώρες ομηρίας
Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα στη Νάπολη - Άδειασαν τις θυρίδες και διέφυγαν
Το πτώμα της είχε βρεθεί μέσα στο Tesla του
«Πρόοδος στις παρασκηνιακές διπλωματικές προσπάθειες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν» λέει πηγή του Πακιστάν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός δύο εβδομάδων
«Όταν ξύπνησα διαπίστωσα ότι τα δόντια μου έχουν αφαιρεθεί»
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.