- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tσόρτσιλ: Ένοχος ο δράστης της κλοπής της χρυσής τουαλέτας έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν
Η τουαλέτα βάρους 98 κιλών ήταν ασφαλισμένη για 6 εκατομμύρια δολάρια
Tσόρτσιλ: Ένοχος ο δράστης της κλοπής της χρυσής τουαλέτας έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν
Ένας Βρετανός καταδικάστηκε την Τρίτη για την κλοπή μιας χρυσής τουαλέτας 18 καρατίων, η οποία είχε εκτεθεί ως έργο τέχνης σε μια έκθεση στη γενέτειρα του Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Η πλήρως λειτουργική τουαλέτα, έργο με τίτλο «America» του Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, εκλάπη από την έδρα της οικογένειας Τσόρτσιλ, το παλάτι Μπλένχαϊμ στη νότια Αγγλία, σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Ο εισαγγελέας Τζούλιαν Κρίστοφερ δήλωσε στους ενόρκους κατά την έναρξη της δίκης τον περασμένο μήνα ότι μια ομάδα πέντε ανδρών οδήγησε δύο κλεμμένα οχήματα μέσα από κλειδωμένες ξύλινες πύλες στους χώρους του παλατιού πριν από την αυγή της 14ης Σεπτεμβρίου 2019.
Μπήκαν μέσα από ένα παράθυρο, έσπασαν μια ξύλινη πόρτα, ξήλωσαν την τουαλέτα από τον τοίχο και έφυγαν μετά από πέντε λεπτά στο κτίριο.
Η τουαλέτα βάρους 98 κιλών ήταν ασφαλισμένη για 6 εκατομμύρια δολάρια. Οι εισαγγελείς λένε ότι πιθανότατα την είχαν χωρίσει σε μικρότερες ποσότητες χρυσού για να την πουλήσουν.
Ο Μάικλ Τζόουνς, 39 ετών, κρίθηκε ένοχος για διάρρηξη στο Δικαστήριο της Οξφόρδης, αφού είχε δηλώσει αθώος.
Ο Σον Σόντερς από την Εισαγγελία του Στέμματος δήλωσε: «Αυτή ήταν μια τολμηρή επιδρομή που είχε σχεδιαστεί και εκτελεστεί προσεκτικά - αλλά οι υπεύθυνοι δεν ήταν αρκετά προσεκτικοί, αφήνοντας ίχνη αποδεικτικών στοιχείων με τη μορφή εγκληματολογικών στοιχείων, υλικού από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και δεδομένων τηλεφώνου».
Ο Σόντερς πρόσθεσε ότι «αν και κανένας από τους χρυσούς δεν ανακτήθηκε ποτέ ... είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η δίωξη έπαιξε ρόλο στη διακοπή ενός ευρύτερου δικτύου εγκληματικότητας και ξεπλύματος χρήματος.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.