- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περού: Ιστορία όπως του «Ναυαγού» - Σώθηκε μετά από τρεις μήνες τρώγοντας κατσαρίδες και χελώνες
Eπιβίωσε με το νερό της βροχής
Περού: Ιστορία όπως του «Ναυαγού» - Σώθηκε μετά από τρεις μήνες τρώγοντας κατσαρίδες και χελώνες
Ένας ψαράς στο Περού που πέρασε 95 ημέρες χαμένος στον Ειρηνικό Ωκεανό, τρώγοντας κατσαρίδες, πουλιά και θαλάσσιες χελώνες για να επιβιώσει, επιστρέφει στην οικογένειά του.
Ο άνδρας είχε ξεκινήσει για αλιευτικό ταξίδι από μια πόλη στις νότιες ακτές του Περού στις 7 Δεκεμβρίου. Ετοίμασε τρόφιμα για ένα ταξίδι δύο εβδομάδων, αλλά δέκα ημέρες μετά, μια καταιγίδα έριξε το σκάφος του εκτός πορείας και κατέληξε να παρασύρεται στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η οικογένειά του ξεκίνησε έρευνα, αλλά οι θαλάσσιες περιπολίες δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν μέχρι την Τετάρτη, όταν μια αλιευτική περίπολος του Ισημερινού τον ανακάλυψε περίπου 680 μίλια (1.094 χλμ.) από τις ακτές της χώρας, βαριά αφυδατωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση.
«Δεν ήθελα να πεθάνω», δήλωσε στο Reuters μετά την επανένωση με τον αδελφό του, κοντά στα σύνορα με το Εκουαδόρ. «Έφαγα κατσαρίδες, πουλιά, το τελευταίο πράγμα που έφαγα ήταν χελώνες».
Είπε ότι παρέμεινε δυνατός σκεπτόμενος την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της δύο μηνών εγγονής του, ακόμη και όταν επιβίωνε με το νερό της βροχής που μάζευε στο σκάφος και του τελείωσαν τα τρόφιμα, περνώντας τελικά τις τελευταίες 15 ημέρες χωρίς να φάει.
«Σκεφτόμουν τη μητέρα μου κάθε μέρα», είπε. «Είμαι ευγνώμων στον Θεό που μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία.
Η μητέρα του, Έλενα Κάστρο, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ενώ οι συγγενείς της παρέμεναν αισιόδοξοι, εκείνη είχε αρχίσει να χάνει την ελπίδα της. «Είπα στον Κύριο, είτε είναι ζωντανός είτε νεκρός, απλά φέρε τον πίσω σε μένα, ακόμα και αν είναι μόνο για να τον δω», δήλωσε στην τηλεόραση του Περού. «Αλλά οι κόρες μου δεν έχασαν ποτέ την πίστη τους. Συνέχισαν να μου το λένε: Μαμά, θα επιστρέψει, θα επιστρέψει».
Ο άνδρας είχε προγραμματιστεί για περισσότερες ιατρικές εξετάσεις στην Πάιτα πριν κατευθυνθεί νότια προς τη Λίμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι μώλωπες στο χέρι αποδόθηκαν στις... συνεχείς χειραψίες
Άλλος ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ επιχειρούσε να βοηθήσει συμπολίτες του που κινδύνευαν
Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για «οικονομική ζημιά και ψυχική ταλαιπωρία»
Θύτης ο πρώην σύντροφός της
Προειδοποίηση προς το Κίεβο μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία στο Σταρομπίλσκ
Πρόκειται για την έκτη γυναίκα που εκτελείτε στο Ιράν από τον Ιανουάριο
Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - Η Μόσχα καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα
Σφοδρή κριτική για την κατάσταση της οικονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στη χώρα
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις μεταμφιέσεις
Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media
Η υπόθεση αφορά τις διαδοχικές επιθέσεις εις βάρος δύο μαθητριών στην Βρετανία
Η καταγγελία έγινε όταν ο ιδιοκτήτης έλαβε μήνυμα μέσω της πλατφόρμας
Πάνω από 1.000 τοπικοί καλλιεργητές και κάτοικοι συνεργάστηκαν για αυτό το ρεκόρ
Ο Μάρκο Ρούμπιο δηλώνει ότι μια συμφωνία παραμένει δυνατή παρά την ένταση
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Κλιματική κατάρρευση, νέα πανδημία και παγκόσμια σύγκρουση, τα πιο πιθανά σενάρια
Οι ομοιότητες στις υποθέσεις ενισχύουν τους φόβους για serial killer
Ρεκόρ θερμοκρασιών, με τις αρχές να προειδοποιούν για ακόμη πιο ακραία ζέστη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.