- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Η βοήθειας προς Ουκρανία θα είναι από τους τόκους παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
Το Παρίσι θα παράσχει στο Κίεβο παλαιότερο στρατιωτικό εξοπλισμό
Γαλλία: Το νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία είναι από τους τόκους των παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
Η Γαλλία θα χρησιμοποιήσει τους τόκους από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να χρηματοδοτήσει την μεταφορά όπλων προς την Ουκρανία η οποία θα έχει ύψος 195 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνού σε συνέντευξή του στη La Tribune: το Παρίσι θα παράσχει στον ουκρανικό στρατό παλαιότερο εξοπλισμό από τον γαλλικό στρατό, ιδίως άρματα μάχης AMX-10RC και τεθωρακισμένα οχήματα πρώτης γραμμής.
«Φέτος, χάρη στους τόκους από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα κινητοποιήσουμε ένα νέο κονδύλι ύψους 195 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα επιτρέψει την προμήθεια βλημάτων των 155 χιλιοστών καθώς και βομβών ολίσθησης AASM που εξοπλίζουν τα ουκρανικά Mirage 2000», πρόσθεσε ο Λεκορνού.
Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, ήρθε απάντηση από τη Ρωσία, σημειώνει το Politico: «Θα πρέπει ακόμη να λογοδοτήσετε για τις πράξεις σας και να επιστρέψετε ό,τι κλάπηκε», δήλωσε ο πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου Βιατσεσλάβ Βολοντίν.
Πέρυσι, οι χώρες της G7 συμφώνησαν να παράσχουν στην Ουκρανία 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω μιας σειράς διμερών δανείων, τα οποία το Κίεβο θα μπορούσε να αποπληρώσει χρησιμοποιώντας έκτακτα κέρδη από τα δεσμευμένα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Λεκορνού σημείωσε ότι θεωρεί τις ΗΠΑ σύμμαχο της Γαλλίας, «παρά τη μεγάλη απρόβλεπτη συμπεριφορά τους», και ζήτησε ψυχραιμία, ακόμη και ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει την απειλή της Ρωσίας.
«Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι θα υπάρξει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», δήλωσε ο υπουργός.
«Πρέπει απλώς να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα τίθενται υπό αμφισβήτηση και αυτό επιταχύνεται από την απρόβλεπτη συμπεριφορά του Αμερικανού εταίρου. Γι' αυτό πρέπει να ενισχύσουμε την άμυνά μας για να διασφαλίσουμε την ειρήνη στην ήπειρο», επισήμανε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε βάθος 600 μέτρων ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο
Η πρώτη ανάρτηση της ηθοποιού μετά τη διαμάχη
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.