- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Μεξικό ανακοινώνει την Κυριακή τους δικούς του δασμούς προς τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση της χώρας εξακολουθεί να ελπίζει σε αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Τραμπ
Προσβλητική η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που συνδέει την κυβέρνηση του Μεξικού με τους εμπόρους ναρκωτικών, είπε η πρόεδρος της χώρας
Απάντηση στην απόφαση του Τραμπ για την επιβολή δασμών, έδωσε η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, χαρακτηρίζοντας τη σχετική δήλωση του Λευκού Οίκου ως «προσβλητική και δυσφημιστική».
«Χθες το βράδυ, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια προσβλητική και δυσφημιστική δήλωση χωρίς ουσία για τη κυβέρνηση του Μεξικού, την οποία αρνούμαστε και καταδικάζουμε κατηγορηματικά», δήλωσε η Σεϊνμπάουμ σε συνέντευξη Τύπου στην Πόλη του Μεξικού για το «ενημερωτικό δελτίο» που κυκλοφόρησε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα και το οποίο επαναλάμβανε τις κατηγορίες ότι οι Μεξικανικοί έμποροι ναρκωτικών συνεχίζουν να δρουν εξαιτίας «μιας απαράδεκτης σχέσης με τη μεξικανική κυβέρνηση».
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος, καμία δικαιολογία για να στηρίξουμε αυτή την απόφαση, η οποία θα επηρεάσει τους ανθρώπους μας και τις χώρες μας», πρόσθεσε η Μεξικανή πρόεδρος, η οποία σημείωσε ότι θα ανακοινώσει την Κυριακή τον κατάλογο των αμερικανικών αγαθών στα οποία το Μεξικό θα επιβάλει δασμούς.
Το συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την ανακοίνωση των αντίμετρων του Μεξικού, ενδεχομένως δείχνει - σύμφωνα με αναλυτές - πως η κυβέρνηση της χώρας εξακολουθεί να ελπίζει σε αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ως εκ τούτου, σε αντίθεση με την Κίνα, η οποία επέβαλε άμεσα δασμούς ως απάντηση, το Μεξικό αποφάσισε να περιμένει μέχρι την Κυριακή, αν και δήλωσε τον Ιανουάριο ότι είχε έτοιμο σχέδιο για ένα τέτοιο σενάριο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δασμοί 25% στο Μεξικό και τον Καναδά θα τεθούν σε ισχύ κανονικά την Τρίτη, λέγοντας ότι οι δύο μεγάλοι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ δεν έχουν «κανένα περιθώριο» να διαπραγματευτούν για να τους αποφύγουν.
Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι χρησιμοποιεί τους δασμούς για να «τιμωρήσει» τις χώρες που, όπως είπε, παίρνουν από την αμερικανική οικονομία χωρίς να δίνουν αρκετά σε αντάλλαγμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καρέ καρέ οι ουκρανικές επιθέσεις
«Απαίτηση του έθνους η εκδίκηση»
«Έχω αφήσει σαφείς οδηγίες»
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού
Η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας δεν είναι η αύξηση ή η μείωση των αριθμών. Είναι η ποιότητα της συνύπαρξης
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
O Mάικλ Γουόρντ απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες
Η κρίση αποδίδεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων
Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω του στόχου της επίθεσης
Γιατί δεν βρίσκουν ποιο τρόφιμο το μεταδίδει
Τι αναφέρει η Βρετανίδα Κέλι Κλαρκ
Χιλιάδες εξαγριωμένοι στους δρόμους - Ανησυχία για την ασφάλεια των γυναικών
Η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού Πίτερ Μαγιάρ
Οι πυρηνικές δοκιμές, η βομβιστική επίθεση στο πλοίο της Greenpeace και η γαλλική εμπλοκή
Ο όρος στο συμβόλαιο αγοράς που μπορεί να μπλοκάρει τη μεταπώληση
Μερικοί βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στα οχήματά τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.