- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ο Μπαϊρού χαιρετίζει τον Ζελένσκι που «δεν εκάμφθη» στη διαμάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ
Το σχόλιο του Γάλλου πρωθυπουργού
Ο Μπαϊρού χαιρετίζει τον Ζελένσκι που «δεν εκάμφθη» στη διαμάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ - Το σχόλιο του Γάλλου πρωθυπουργού
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού χαιρέτισε σήμερα το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι «δεν εκάμφθη» μετά τη διαμάχη του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, σε μια «συγκλονιστική σκηνή, γεμάτη από βαρβαρότητα και επιθυμία για ταπείνωση».
«Για την τιμή της δημοκρατικής ευθύνης, για την τιμή της Ουκρανίας και, τολμώ να πω, για την τιμή της Ευρώπης, ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν εκάμφθη και πιστεύω ότι πρέπει να του δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας γι' αυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας μια συζήτηση στο γαλλικό κοινοβούλιο για την Ουκρανία και την ασφάλεια της Ευρώπης.
«Είμαστε ισχυροί και δεν το ξέρουμε. Και συμπεριφερόμαστε σαν να ήμασταν αδύναμοι», πρόσθεσε ο Μπαϊρού, ενώ το Παρίσι και σύμμαχοί του αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν μια πιθανή απεμπλοκή των ΗΠΑ από την Ουκρανία και την ίδια την Ευρώπη.
«Το ΑΕΠ της ΕΕ, αν προστεθεί και αυτό της Μεγάλης Βρετανίας, είναι πάνω από δέκα φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Ρωσίας» και «αν συγκρίνουμε τα οπλοστάσια (...), οι ένοπλες δυνάμεις της ηπείρου μας μαζί με εκείνες του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι πάνω από 2,5 εκατομμύρια επαγγελματίες στρατιώτες, 25% περισσότεροι από τις ρωσικές δυνάμεις», πρόσθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.