- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν είναι ακόμα εκτός κινδύνου» αναφέρουν οι γιατροί του
Δείχνει σημάδια σταθεροποίησης
Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν είναι ακόμα εκτός κινδύνου» αναφέρουν οι γιατροί του
«Ο πάπας Φραγκίσκος δεν είναι εκτός κινδύνου. Η θεραπεία χρειάζεται μέρες, αν όχι εβδομάδες για να φέρει αποτελέσματα. Αυτή την στιγμή, πάντως, δεν κινδυνεύει η ζωή του, πριν από λίγο πέρασε είκοσι λεπτά προσευχόμενος στο παρεκκλήσι, κοντά στο δωμάτιό του», δήλωσαν οι θεράποντες γιατροί στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«"Ξέρω ότι είμαι ηλικιωμένος και ότι έχω χρόνιες παθήσεις," μας είπε ο πάπας Φραγκίσκος. Το μυαλό του είναι ενός πενηντάχρονου, διαυγέστατος. Του είπαμε, αμέσως, ότι θα μείνει εδώ στο νοσοκομείο όσο χρειαστεί, πριν γυρίσει στο Βατικανό», τόνισε ο γιατρός Σέρτζιο Αλφιέρι.
Οι γιατροί πρόσθεσαν ότι ο πάπας συνομιλεί και διαβάζει, αλλά πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο, όσο χρειαστεί, λόγω της διπλής πνευμονίας από την οποία υποφέρει. «Θα μείνει εδώ στο Τζεμέλι τουλάχιστον για άλλη μια εβδομάδα. Σήμερα είδαμε κάποιες βελτιώσεις στις εργαστηριακές εξετάσεις και είναι πολύ καλύτερα από όταν εισήχθη, αλλά λαμβάνει ακόμη μεγάλο αριθμό φαρμάκων. Είναι σαφές, όμως, ότι πρόκειται για ευάλωτο ασθενή ογδόντα οκτώ ετών, με λοίμωξη από μύκητες, ιούς και βακτήρια», πρόσθεσαν οι γιατροί.
Πρόσθεσαν, δε, ότι η κοιλιακή χώρα και η καρδιά του πάπα είναι σε καλή κατάσταση και ότι «πρέπει να ξεπεράσει την λοίμωξη που του έχει διαγνωστεί». «Το χιούμορ του έχει μείνει ίδιο: όταν το πρωί του είπα "καλημέρα 'Αγιε Πατέρα", εκείνος απάντησε "καλημέρα άγιε υιέ"» είπε ο Σέρτζιο Αλφιέρι, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η αναπνοή του ποντίφικα δεν υποστηρίζεται μηχανικά, λαμβάνει μόνον οξυγόνο, όταν νιώθει ότι το έχει ανάγκη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.