Κοσμος

Πλημμύρες στη Σικελία: Mέσα σε τέσσερις ώρες έπεσε βροχή ενός μήνα

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε πάνω από 100 απεγκλωβισμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πλημμυρες, αυτοκινητα
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν ποτάμια λάσπης, ενώ οχήματα παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά © Χ/alexfenice

Ποτάμια λάσπης στη Σικελία – Νερό ενός μήνα έπεσε σε τέσσερις ώρες

Πλημμύρησε η Σικελία, αφού μέσα σε τέσσερις ώρες έπεσε βροχή ισόποση με αυτή που κατά μέσον όρο καταγράφεται σε έναν μήνα.

Chaos in Italy today! Flash floods suddenly hit Messina, Homes and cars destroyed

Πυροσβέστες διέσωσαν κατοίκους παγιδευμένους σε πλημμυρισμένους δρόμους, ενώ οχήματα παρασύρθηκαν από φουσκωμένα ρέματα στη Σικελική περιφέρεια της Μεσσήνης, χθες Κυριακή.

Η βροχόπτωση έφθασε σχεδόν τα 150 χιλιοστά, προκαλώντας κορεσμό του συστήματος απορροής των όμβριων υδάτων, εξήγησε ο δήμος σε ανακοίνωσή του, περιγράφοντας μετεωρολογικό φαινόμενο «εξαιρετικής» έντασης. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν ποτάμια λάσπης, ενώ οχήματα σταθμευμένα κοντά σε ποτάμια ή ρέματα παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά.

Το πυροσβεστικό σώμα προχώρησε σε πάνω από 100 επεμβάσεις, χρησιμοποιώντας ιδίως φουσκωτά, για να διασώσει πολίτες παγιδευμένους στα σπίτια τους.

Η προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας επέτρεψε να αποφευχθούν θύματα στις περιοχές που επλήγησαν, σημείωσε η πολιτική προστασία.

Η κακοκαιρία έπληξε επίσης την Καλαβρία, στο νότιο τμήμα της ιταλικής χερσονήσου, όπου ο δήμαρχος της κοινότητας Καταντζάρο, ο Νίκολα Φιορίτα, κάλεσε τον πληθυσμό να μην βγει από το σπίτι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.