- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεξικό προς Google: Λάθος η αλλαγή του ονόματος του Κόλπου
Η αλλαγή έγινε μετά από εντολή του Ντόναλντ Τραμπ
Η πρόεδρος του Μεξικoύ κατηγορεί την Google: «Λάθος να υιοθετήσετε την αλλαγή του ονόματος του Κόλπου»
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σεϊνμπάουμ δήλωσε σήμερα ότι η Google κάνει λάθος που άλλαξε την ονομασία του Κόλπου στην πλατφόρμα Google Maps.
Η αλλαγή της Google έγινε μετά την εντολή του Ντόναλντ Τραμπ να μετονομαστεί η περιοχή σε «Κόλπο της Αμερικής».
Η Σεϊνμπάουμ παρουσίασε επιστολή που απευθύνεται στην Google στην οποία η κυβέρνησή της υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αλλάξουν μονομερώς το όνομα ενός υδάτινου σώματος το οποίο μοιράζονται με την Κούβα και το Μεξικό.
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση που έκανε η Google τη Δευτέρα ότι το Google Maps θα αλλάξει την ονομασία του «Κόλπου του Μεξικού» σε «Κόλπος της Αμερικής» για τους χρήστες των ΗΠΑ μόλις ενημερωθεί επίσημα στο Σύστημα Γεωγραφικών Ονομάτων των ΗΠΑ.
Η αλλαγή θα είναι ορατή στις ΗΠΑ, αλλά το όνομα θα παραμείνει «Κόλπος του Μεξικού» στο Μεξικό. Εκτός των δύο χωρών, οι χρήστες θα βλέπουν και τα δύο ονόματα στους Χάρτες Google.
Η Σεϊνμπάουμ και ο Τραμπ έχουν αντιπαρατεθεί για την αλλαγή του ονόματος, με τη Μεξικανή πρόεδρο να αστειεύεται στο παρελθόν ότι αν οι χώρες αρχίσουν να μετονομάζουν πράγματα, τότε ίσως η Βόρεια Αμερική θα έπρεπε να ονομάζεται «Μεξικάνικη Αμερική» από έναν χάρτη της περιοχής από το 1607.
Σύμφωνα με το Μεξικό, οι ΗΠΑ δεν μπορούν νομικά να αλλάξουν το όνομα του Κόλπου, επειδή η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας υπαγορεύει ότι το κυρίαρχο έδαφος μιας μεμονωμένης χώρας εκτείνεται μόνο μέχρι 12 ναυτικά μίλια (περίπου 22 χιλιόμετρα) από την ακτογραμμή.
«Η αλλαγή του ονόματος θα μπορούσε να αντιστοιχεί μόνο στα 12 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε η Σεϊνμπάουμ καθώς διάβαζε την επιστολή στην καθιερωμένη πρωινή συνέντευξη Τύπου.
Η ίδια πρόσθεσε ότι το Μεξικό ζήτησε από την Google να εμφανίσει σε περίοπτη θέση τον χάρτη της Μεξικανικής Αμερικής. «Ζητάμε όταν βάζετε στη μηχανή αναζήτησης τη Μεξικανική Αμερική, να εμφανίζεται ο χάρτης που παρουσιάσαμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.