«Τέλος» στους διεμφυλικούς στον στρατό με εντολή Ντόναλντ Τραμπ
Τα νέα διατάγματα που υπέγραψε


«Τέλος» στους διεμφυλικούς στον στρατό με εντολή Ντόναλντ Τραμπ - Τα νέα διατάγματα που υπέγραψε
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες σειρά εκτελεστικών διαταγμάτων που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις, ιδίως κείμενο για να απαγορευτεί αυτή που χαρακτηρίζει «ιδεολογία των διεμφυλικών», άλλο για να καταργηθεί η λεγόμενη πολιτική διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης (DEI) και τρίτο που προβλέπει πως να αποκατασταθούν στις τάξεις του στρατεύματος πρώην μέλη του που αποτάχθηκαν επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Επί των ημερών του Δημοκρατικού προκατόχου του Τζο Μπάιντεν επιτρεπόταν σε διεμφυλικούς να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο δισεκατομμυριούχος εξήγγειλε πως θα περιορίσει τα δικαιώματα των διεμφυλικών Αμερικανών, πως θα διαγράψει «από την πρώτη μέρα» και με μια «μονοκοντυλιά» αυτό που χαρακτήριζε «διεμφυλικό παραλήρημα».
Σύμφωνα με το ινστιτούτο Γουίλιαμς του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ περίπου 1,6 εκατ. άνθρωποι άνω των 13 ετών, συμπεριλαμβανομένων 300.000 εφήβων, δηλώνουν διεμφυλικοί, ή αλλιώς τρανστζέντερ. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουν αρχίσει όλοι θεραπεία μετάβασης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Human Rights Campaign, 26 αμερικανικές πολιτείες απαγορεύουν να γίνονται επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε ανήλικους, απαγόρευση που ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διευρύνει στις υπόλοιπες ΗΠΑ, καθώς και να τερματίσει οποιαδήποτε αμερικανική χρηματοδότηση προς αυτόν τον σκοπό.
Σε περίπου τις μισές πολιτείες, κυρίως αυτές όπου κυβερνά η αμερικανική δεξιά, απαγορεύεται επίσης σε διεμφυλικές γυναίκες η συμμετοχή σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες θηλέων. Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει και αυτή η απαγόρευση να διευρυνθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Την 20ή Ιανουαρίου, την ημέρα που έγινε η ορκωμοσία του, ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να αφανίσει τις πολιτικές υπέρ των διεμφυλικών προσώπων, τονίζοντας πως πλέον η χώρα δεν θα αναγνωρίζει παρά «δυο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό», που ορίζονται κατά τη γέννηση. Εξέδωσε προεδρικό διάταγμα γι’ αυτό αυθημερόν.
Το ζήτημα συνεχίζει να διχάζει βαθιά τις ΗΠΑ.
Ο αριθμός των διεμφυλικών προσώπων στις τάξεις του αμερικανικού στρατού είναι περί τους 15.000 επί συνόλου 2 εκατομμυρίων, κατά εκτιμήσεις.
Ακόμη χθες, απευθυνόμενους σε κοινοβουλευτικούς του κόμματός του, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως θα «εμποδίζει την κατήχηση» σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο των αμερικανών στρατιωτικών ώστε να πιστεύουν «ιδεολογίες της άκρας αριστεράς» όπως η κριτική θεωρία για τη φυλή και την ταυτότητα.
Οι όροι που χρησιμοποίησε αρχικά αναφέρονταν σε ρεύμα επιστημονικής έρευνας, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται περίπου σαν βρισιές από τους συντηρητικούς στις ΗΠΑ, καθώς ενοχλούνται από την υπερβολική κατ’ αυτούς ευαισθητοποίηση στον ρατσισμό.
Ακόμη, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει την πλήρη επανένταξη στρατιωτικών που είχαν αποταχθεί επειδή δεν εμβολιάστηκαν κατά της COVID-19, άλλη προεκλογική υπόσχεσή του.
Και επίσης υπέγραψε διάταγμα για την κατάργηση των πολιτικών DEI στο Πεντάγωνο, κάτι που υποσχέθηκε επίσης ο νέος υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του Πιτ Χέγκσεθ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε προαναγγείλει την κίνηση αυτή - Οι νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει
Τη Δευτέρα νέες συνομιλίες σύμφωνα με τον Ζελένσκι
Για 11 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα ακουγόντουσαν ισχυροί κρότοι
Η ΕΕ διατηρεί την προσέγγισή της «ειρήνη μέσω της ισχύος»
Φέρεται να γνώριζε πως το νυχτερινό κλαμπ λειτουργούσε παράνομα για δέκα χρόνια
«Δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με θεατρινισμούς»
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου
Πώς δρούσε ανενόχλητος από το 2010 μέχρι το 2021
«Αυτός ο χρόνος στο διάστημα είναι συντριπτικός» - Πέρασαν 286 ημέρες στο διάστημα
Κλινική στη Σάντα Φε διαψεύδει τις εκτιμήσεις της αστυνομίας - Νέα ερωτήματα
Οργή στην κοινή γνώμη - Προγραμματίζονται επιπλέον διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση
Βίβιαν Τζένα Γουίλσον: «Ο πατέρας μου είναι μέρος μιας καρτουνίστικα κακής κυβέρνησης»
Η γνωστή τραγουδίστρια ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την Αίγινα που ρώτησε τους κατοίκους αν πωλούνται βίλες
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός άσκησε ξανά βέτο
Μια χώρα σε πένθος, ένα «γιατί» και οργή για τους 59 νεκρούς
Ζητά «η Δικαιοσύνη να αντιταχθεί στην αδικία»
Τι συνέβη - Το χρονικό της επίθεσης
Από τις εποχές ακμής των λαών, στις εποχές ακμής των συνηθειών και των εμπορικών προϊόντων
Τα βασικά ευρήματα της έρευνας - Οι έξι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα ζωής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.