- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Σε δίκη για πλαστό ισολογισμό η υπουργός Τουρισμού
Την παραίτησή της ζητά η αντιπολίτευση
Ιταλία: Σε δίκη για πλαστό ισολογισμό η υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ
Σε δίκη αποφάσισε να παραπέμψει η δικαιοσύνη της Ιταλίας την υπουργό Τουρισμού της κυβέρνησης Μελόνι, Ντανιέλα Σαντανκέ.
Η υπουργός, η οποία είναι και γερουσιαστής του κόμματος "Αδέλφια της Ιταλίας", κατηγορείται για πλαστό ισολογισμό του ομίλου του εκδοτικού τομέα "Βιζιμπίλια", τον όποιο ίδρυσε η ίδια και πρώτη δικάσιμος ορίστηκε για τις 20 Μαρτίου στο Μιλάνο.
Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραπομπής σε δίκη της υπουργού Τουρισμού, ζήτησε την παραίτησή της.
«Πριν μία εβδομάδα η Τζόρτζια Μελόνι είχε πει ότι θα περίμενε τη συγκεκριμένη απόφαση της δικαιοσύνης. Τώρα η απόφαση ελήφθη, δεν μπορεί να κάνει σαν να μην συνέβη τίποτα. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση, απαιτούσε παραιτήσεις για πολύ πιο ασήμαντα θέματα. Τώρα τι θα κάνει; Θα αλλάξει ιδέα και σε αυτή την υπόθεση;», δήλωσε η γραμματέας του "Δημοκρατικού Κόμματος" Έλι Σλάιν.
Ο δε πρόεδρος των Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε πρόσθεσε: «Ζητάμε την άμεση παραίτηση της υπουργού, χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα της δίκης».
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ακόμη θέση επί της όλης υπόθεσης, αλλά πολλοί αναλυτές θεωρούν ιδιαίτερα πιθανή πλέον την αντικατάσταση της Ντανιέλα Σαντανκέ μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.