- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ: Οι ακροδεξιοί απειλούν τον Νετανιάχου ενόψει της συμφωνίας για τη Γάζα
Άγνωστο αν θα επιχειρήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση
Ισραήλ: Οι ακροδεξιοί της κυβέρνησης απειλούν τον Νετανιάχου ενόψει της συμφωνίας για τη Γάζα
Και το έτερο ακροδεξιό μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού εναντιώθηκε δημόσια σε οποιαδήποτε συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ διαφαίνεται ότι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς βρίσκεται προ τον πυλών.
Μεσολαβητές από το Κατάρ έχουν στείλει στο Ισραήλ και στη Χαμάς σχέδιο πρότασης συμφωνίας για τον τερματισμό των μαχών στον παλαιστινιακό θύλακα και την ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους ως ένα πρώτο βήμα προς τον τερματισμό του πολέμου που διαρκεί πάνω από 15 μήνες.
Ο υπερεθνικιστής υπουργός Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μορφή της άκρας δεξιάς, χαρακτήρισε τη συμφωνία «σκέτη καταστροφή».
«Αυτή στην πραγματικότητα διαγράφει τα κέρδη του πολέμου που αποκτήθηκαν με κόστος το αίμα των στρατιωτών μας στη Γάζα», τόνισε ο ακροδεξιός υπουργός, ο οποίος από την αρχή του πολέμου ήταν αντίθετος με τoν τερματισμό του.
Χθες, ο έτερος ακροδεξιός υπουργός της κυβέρνησης, ο Μπεζαλέλ Σμότριτς, διατύπωσε και αυτός τη διαφωνία του σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα έβαζε τέλος στον πόλεμο.
Αυτές οι θέσεις δείχνουν τις βαθιές διαιρέσεις εντός του κυβερνώντος συνασπισμού. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί ωστόσο ακόμα να συγκεντρώσει επαρκή στήριξη για να εγκριθεί η συμφωνία από το υπουργικό του συμβούλιο, ακόμη και χωρίς την υποστήριξη των δύο ακροδεξιών υπουργών.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Νετανιάχου για να αποτρέψει την πτώση της κυβέρνησης εάν οι Μπεν Γκβιρ και Μπεζαλέλ Σμότριτς αποχωρήσουν από τον συνασπισμό. «Δεν τους χρειάζεται (...), του πρόσφερα ένα πολιτικό δίχτυ ασφαλείας με αντάλλαγμα μια συμφωνία για (την απελευθέρωση) των ομήρων» που κρατούνται στη Γάζα, δήλωσε χθες ο Λαπίντ.
Οι δύο ακροδεξιοί υπουργοί επί ένα χρόνο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μπλοκάρουν οποιαδήποτε συμφωνία με τη Χαμάς, ωστόσο έλεγαν ότι δεν θα επιδιώξουν να ρίξουν την κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος είναι ο όρος που θέτει η Τεχεράνη
Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Στο τραπέζι η αύξηση των ευρωπαϊκών βάσεων που θα φιλοξενούν αμερικανικά βομβαρδιστικά
Η Κυπριακή Προεδρία συγκαλεί τους υπουργούς Υγείας για τον συντονισμό των κρατών-μελών
Εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν και οκτώ υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon
Η ειρηνευτική συμφωνία περνά πλέον από τον Λίβανο
Τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν παιδιά
80 χρόνια αβασίλευτης δημοκρατίας για την Ιταλία
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Axios για την έντονη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών
Τι προβλέπει το πρόγραμμα της εταιρείας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η δήλωση μετά την αποχώρηση του Ιράν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.
Η θεωρία των «αγνοούμενων επιστημόνων» και το τραγικό τέλος στην αναζήτηση της Μελίσα Κάσιας
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.