- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ιταλία: Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών σε Ρώμη και Μπολόνια για τον θάνατο 19χρονου
Έχασε τη ζωή του σε ανθρωποκυνηγητό με τις αρχές - Δεν είχε σταματήσει σε έλεγχο
Ιταλία: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές στη Ρώμη και στη Μπολόνια, για την υπόθεση του θανάτου 19χρονου που δεν είχε σταματήσει σε έλεγχο
Συγκρούσεις της αστυνομίας της Ιταλίας με διαδηλωτές σημειώθηκαν την περασμένη νύχτα στη Ρώμη και στη Μπολόνια, σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του δεκαεννιάχρονου Ράμι Ελγκάμι, πριν ενάμιση μήνα στο Μιλάνο.
Ο νέος επέβαινε σε μηχανάκι μαζί με φίλο του και δεν είχε σταματήσει σε έλεγχο της αστυνομίας της Ιταλίας. Μετά από ανθρωποκυνηγητό οκτώ χιλιομέτρων, έχασε την ζωή του πέφτοντας, με το μηχανάκι, πάνω σε στύλο.
Χθες βράδυ, σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ρώμης Σαν Λορέντσο, σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο «Λα Σαπιέντσα», μέρος των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση πέταξε καπνογόνα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι αντέδρασαν με χρήση κλομπ. Ένταση σημειώθηκε και στη Μπολόνια, όπου ομάδα διαδηλωτών, προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και πέταξε κροτίδες προς την κατεύθυνση αστυνομικού τμήματος. Παράλληλα, σημειώθηκαν βανδαλισμοί στην εβραϊκή συναγωγή της πόλης.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή στο διαδίκτυο υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μια τραγωδία για να νομιμοποιείται η βία» και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στις αστυνομικές δυνάμεις.
I cortei di Roma e Bologna per protestare contro la morte di Ramy Elgaml in un inseguimento dei Carabinieri sono sfociate in scontri, con lanci di petardi da parte dei manifestanti e cariche della Polizia. La famiglia del ragazzo condanna violenze e strumentalizzazioni pic.twitter.com/FONpBy7PKG
— Tg3 (@Tg3web) January 12, 2025
Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση του θανάτου του Ράμι Ελγκάμι, ερευνούν οι εισαγγελείς του Μιλάνου και ότι πριν λίγες ημέρες, η ιταλική, δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε βίντεο από κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε κράνος των καραμπινιέρων.
Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι από την συνομιλία που ακούγεται, συμπεραίνεται ότι οι καραμπινιέροι επιχείρησαν να «εμβολίζουν» το μηχανάκι στο οποίο βρισκόταν ο δεκαεννιάχρονος, μαζί με τον φίλο του και ότι προσπάθησαν να τους κλείσουν τον δρόμο.
Παράλληλα, φέρονται να του ζήτησαν να σβήσει το υλικό που περιείχε το κινητό του.
Αμέσως μετά την μετάδοση του συγκεκριμένου βίντεο από την Rai, στο Μιλάνο οργανώθηκαν διαδηλώσεις με αίτημα την άμεση απόδοση δικαιοσύνης, για τον θάνατο του Ράμι Ελγκάμι. Σε μερικές από τις κινητοποιήσεις, έγιναν βίαιες παρεκτροπές, οι οποίες καταδικάσθηκαν από την οικογένεια του θύματος.
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, στη φάση αυτή υπάρχει ανησυχία για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης, ιδίως σε υποβαθμισμένες περιοχές της ιταλικής συμπρωτεύουσας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
HARD NEWS: Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα | Κορεατική Χερσόνησος και πύραυλοι | Κονγκό και Έμπολα | ΔΝΤ και ΑΙ | NASA, SpaceX και Διάστημα
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Από καταφύγιο διασημοτήτων σε σκηνικό για το TikTok
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που αμφισβητούν την απόφαση
Εκμεταλλεύτηκε την τηλεργασία, επικαλούνταν την άρρωστη μητέρα του, έπαιρνε αναρρωτικές άδειες
Τι υποστηρίζει η πλευρά της
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
H κίνηση του Αμερικανού προέδρου δεν αποτέλεσε έκπληξη
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει προσωπικά μαζί της για την υπόθεση
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σύνδεση με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
Στο Παρίσι από η Σουηδή ακτιβίστρια - Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί σχολείων
Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της
Άλμα τιμών λόγω των διαταραχών στη Μέση Ανατολή και των χαμηλών αποθεμάτων στη Γερμανία
Το μονοπάτι όπου βρέθηκαν τραυματισμένα τα θύματα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή
Τα πετρελαϊκά αποθέματα εξαντλούνται και τα δημόσια χρέη πιέζουν τις κυβερνήσεις
Διαμαρτυρία με μπετόνια στα χέρια και σφοδρές αντιδράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στην αμυντική πολιτική της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.