- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
473 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε εμπόλεμες περιοχές - Τα στοιχεία της UNICEF
«Δεν πρέπει να γίνει η νέα κανονικότητα»
ΟΗΕ: Αριθμός ρεκόρ παιδιών ζουν σε εμπόλεμες ζώνες, σύμφωνα με τη UNICEF
Περισσότερα παιδιά από ποτέ ζουν σε εμπόλεμες ζώνες ή έχουν εκτοπιστεί με τη βία από τα σπίτια τους λόγω συγκρούσεων, ανέφερε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά UNICEF.
Περίπου 473 εκατομμύρια παιδιά υπολογίζεται ότι ζουν σε εμπόλεμες περιοχές -- περισσότερα από ένα στα έξι παγκοσμίως, ανέφερε ο οργανισμός σε μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η αναλογία των παιδιών που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές έχει διπλασιαστεί -- από περίπου 10% τη δεκαετία του 1990 σε σχεδόν 19% σήμερα, ανέφερε η UNICEF. Σκοτώνονται και τραυματίζονται, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο, στερούνται ζωτικών εμβολίων ή υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό.
"Από κάθε, σχεδόν, άποψη το 2024 ήταν ένα από τα χειρότερα έτη για τα παιδιά σε συγκρούσεις στην ιστορία της UNICEF -- τόσο σε αριθμό παιδιών που έχουν επηρεαστεί όσο και σε επίπεδο αντίκτυπου στις ζωές τους", ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Κάθριν Ράσελ.
"Ένα παιδί που μεγαλώνει σε μια ζώνη συγκρούσεων είναι πολύ πιο πιθανόν να εγκαταλείψει το σχολείο, να υποσιτίζεται, ή να αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι του... Αυτή δεν πρέπει να είναι η νέα κανονικότητα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια γενιά παιδιών να γίνει παράπλευρη απώλεια ανεξέλεγκτων πολέμου στον κόσμο".
Σύμφωνα με τη UNICEF, 47,2 εκατομμύρια παιδιά είχαν εκτοπιστεί λόγω συγκρούσεων και βίας μέχρι τα τέλη του 2023. Οι τάσεις για το 2024 δείχνουν περαιτέρω αύξηση των εκτοπισμών επειδή διάφορες συγκρούσεις έχουν ενταθεί, περιλαμβανομένων εκείνων στην Αϊτή, στον Λίβανο στη Μιανμάρ, στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Σουδάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.