- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ: Πέθανε μια πρώην όμηρος από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Είχε απαχθεί μαζί με τον γιο της κατά τη διάρκεια επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023
Ισραήλ: Πέθανε μια πρώην όμηρος από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου - Είχε απαχθεί μαζί με τον γιο της κατά τη διάρκεια επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι μια πρώην όμηρος, η οποία πέθανε από ασθένεια που εκδήλωσε μετά την αιχμαλωσία της στη Γάζα, αναγνωρίστηκε ως θύμα της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.
«Η Χάνα Κατζίρ, 76 ετών, η οποία απήχθη από το σπίτι της στο Νιρ Οζ κατά τη διάρκεια της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο της εκεχειρίας στις 24 Νοεμβρίου 2023, πέθανε σήμερα 24 Δεκεμβρίου 2024 έπειτα από μια περίπλοκη κατάσταση που παρουσίασε η υγεία της μετά την απελευθέρωσή της. Αναγνωρίστηκε ως θύμα τρομοκρατίας», ανακοίνωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Το κιμπούτς Νιρ Οζ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τον θάνατο της Κατζίρ, η οποία είχε απαχθεί μαζί με τον γιο της κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, επίθεση που πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο σύζυγός της Ραμί σκοτώθηκε στο σπίτι τους εκείνη την ημέρα. Το πτώμα του γιου της Ιλάντ, 47 ετών, ο οποίος πέθανε αιχμάλωτος, επαναπατρίστηκε στο Ισραήλ τον Απρίλιο και ενταφιάστηκε στο Νιρ Οζ.
Ο Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Κατζίρ, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση των αρχών «να κάνουν τα πάντα για να φέρουν όλους τους ομήρους μας πίσω».
«Καταφέραμε να φέρουμε τη Χάνα πίσω... αλλά το σώμα και η ψυχή της έφεραν τα σημάδια του τρόμου μέχρι την τελευταία της μέρα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 1.209 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία του Ισραήλ. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 96 κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα Γάζα, εκ των οποίων οι 34 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.
Τουλάχιστον 45.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έπειτα από 14 μήνες της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ ως αντίποινα στον παλαιστινιακό θύλακα, με τα θύματα στην πλειονότητά τους να είναι άμαχοι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, που θεωρούνται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.