- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ευρωκοινοβούλιο δεν συζητά για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Γενική η δυσαρέσκεια που η Ελλάδα εμμένει στο θέμα
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, επικαλέστηκε τον Κανονισμό για να απορρίψει πρόταση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου, να διεξαχθεί ειδική συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Αυτό το ζητώ έτσι ώστε να μην υπάρχει κανείς από το Ευρωκοινοβούλιο, που να εκφράζει απόψεις για την Ελλάδα, χωρίς αυτές να έχουν την έγκριση του Σώματος» τόνισε ο κ. Γλέζος και πρόσθεσε: «Λυπάμαι πολύ, κύριε πρόεδρε, αλλά εσείς πήγατε στην Ελλάδα και εκφράσατε κάποιες απόψεις για την κατάσταση στην χώρα μου, χωρίς να έχετε συνεννοηθεί με το Ευρωκοινοβούλιο ή να έχετε την έγκριση του. Εκφράσατε δικές σας απόψεις ή άλλων;» Απαντώντας ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε ότι η σχετική πρόταση έχει κατατεθεί πολύ αργά και συνέστησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να απευθυνθεί στην Ενωτική Ομάδα της Αριστεράς, η οποία και θα πρέπει να υποβάλει την σχετική πρόταση στην Διάσκεψη των Προέδρων.
Στις συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρούν ξεχωριστά, στο περιθώριο της εκάστοτε Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, οι επικεφαλής των πολιτικών Ομάδων των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, των Πρασίνων, των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων, εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η Ελλάδα επιμένει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα, εκτίμησε ότι «το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν θα πρέπει να τίθεται κατά τέτοιον τρόπο και ότι ο σκοπός δεν είναι να δημιουργηθούν μηχανισμοί αντιπαραθέσεων μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ, αλλά να βρεθούν λύσεις και να μην να υποσκάπτονται τα θεμέλια της ΕΕ μέσω "εθνικών εγωισμών"».
Ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων Φίλιπ Λάμπερντ δήλωσε ότι η συζήτηση για συμφωνίες του παρελθόντος δεν βοηθάει στη διευθέτηση της τρέχουσας κατάστασης, καθώς θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες παραχωρήσεις, χωρίς «ριζοσπαστικοποίηση της ατμόσφαιρας» που δεν προσφέρει τίποτα επί της ουσίας.
Ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ, υποστήριξε ότι δεν είναι «καλή στρατηγική» το να οπισθοδρομούμε ενασχολούμενοι με το παρελθόν, αλλά, αντ' αυτού, πρέπει να προχωράμε μπροστά, μεριμνώντας για το μέλλον. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, είπε ότι «θα πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και την αντιμετώπιση της κρίσης και όχι θέματα που έχουν παρέλθει εδώ και πολλές δεκαετίες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.