- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Ο Τζον Θουν εξελέγη επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία
Ο 63χρονος πολιτικός εκπροσωπεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες τη Νότια Ντακότα
Ο Τζον Θουν είχε επικρίνει τον Τραμπ για τις προσπάθειές του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020
Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εξέλεξαν σήμερα τον Τζον Θουν από τη Νότια Ντακότα ως τον επόμενο επικεφαλής τους στη Γερουσία των ΗΠΑ.
Οι Ρεπουμπλικάνοι εξασφάλισαν την πλειοψηφία στη Γερουσία στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, οι οποίες σηματοδότησαν την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Οι Δημοκρατικοί θα εξακολουθήσουν να έχουν τα ηνία στη Γερουσία μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος Μιτς ΜακΚόνελ θα παραμείνει μέχρι τότε επικεφαλής της μειοψηφίας. Ο 82χρονος ΜακΚόνελ είχε ανακοινώσει στην αρχή του έτους ότι σκόπευε να αποχωρήσει.
Ο 63χρονος Τζον Θουν εκπροσωπεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες τη Νότια Ντακότα στη Γερουσία των ΗΠΑ. Εξελέγη βουλευτής το 1997 και γερουσιαστής το 2005.
Είχε επικρίνει τον Τραμπ για τις προσπάθειές του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, στις οποίες ηττήθηκε από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, υποστήριξε την υποψηφιότητά του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Νωρίτερα φέτος, είχε ψηφίσει υπέρ της παροχής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, εν αντιθέσει με σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο.
«Είναι μεγάλη μου τιμή που κέρδισα την υποστήριξη των συναδέλφων μου για να ηγηθώ της Γερουσίας στο 119ο Κογκρέσο. Είμαι υπερήφανος για τις προσπάθειες που καταβάλαμε ώστε να κερδίσουμε την πλειοψηφία και τον Λευκό Οίκο», αναφέρει ο Τζον Θουν σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Η ομάδα των Ρεπουμπλικάνων είναι εξ ολοκλήρου προσηλωμένη στην ατζέντα του προέδρου Τραμπ και η δουλειά μας ξεκινά σήμερα», συμπλήρωσε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.