- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: Συμφιλιωτικό διάγγελμα μετά την νίκη του Τραμπ
«Χάσαμε αυτή τη μάχη. Η Αμερική των ονείρων σας σας καλεί να ξανασηκωθείτε», είπε
Μπάιντεν: Συμφιλιωτικό διάγγελμα μετά την νίκη του Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς να «κατεβάσουν τους τόνους» την Πέμπτη μετά την εκλογική νίκη του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ και προσπάθησε να παρηγορήσει τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς που θορυβήθηκαν από την εντυπωσιακή επιστροφή του πρώην προέδρου.
«Οι αναποδιές είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο Μπάιντεν στον Ροδόκηπο του Λευκού Οίκου απευθυνόμενος στο προσωπικό που απογοητεύτηκε από την ήττα της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις. «Μια ήττα δεν σημαίνει ότι είμαστε ηττημένοι».
Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι εκλογές της Τρίτης απέδειξαν την ακεραιότητα του αμερικανικού εκλογικού συστήματος και δήλωσε ότι θα προεδρεύσει μιας ομαλής μεταβίβασης της εξουσίας - μια σπόντα στον Τραμπ, ο οποίος προσπάθησε να ανατρέψει την ήττα του 2020 από τον Μπάιντεν και προέβαλε αβάσιμους ισχυρισμούς για απάτη και φέτος.
«Χάσαμε αυτή τη μάχη. Η Αμερική των ονείρων σας σας καλεί να ξανασηκωθείτε», είπε.
Ορισμένοι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Μπάιντεν για την ήττα της Χάρις, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Ο Μπάιντεν εγκατέλειψε την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μόλις τον Ιούλιο, αφού ένα καταστροφικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Τραμπ σήμανε συναγερμό για την πνευματική του κατάσταση.
Ο πρώην πρόεδρος θα αντιμετωπίσει πολύ λιγότερους περιορισμούς στη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο, ως επικεφαλής ενός Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το οποίο αναδιαμόρφωσε κατ' εικόνα του τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Οι Ρεπουμπλικανοί απέσπασαν τη Γερουσία των ΗΠΑ από τους Δημοκρατικούς στην ψηφοφορία της Τρίτης, εξασφαλίζοντας ότι το κόμμα του Τραμπ θα ελέγχει τουλάχιστον ένα τμήμα του Κογκρέσου το επόμενο έτος. Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν επίσης προβάδισμα στη μάχη για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αν και 38 από τις 435 κούρσες δεν είχαν ακόμη νικητή.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.