- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράν: Η φοιτήτρια που γδύθηκε δημοσίως μεταφέρθηκε σε Κέντρο εξειδικευμένης φροντίδας
Η νεαρή γυναίκα έχει αναδειχθεί σε ένα νέο σύμβολο της αντίστασης των γυναικών στο Ιράν
Ιράν: Η ημίγυμνη φοιτήτρια μεταφέρθηκε σε ένα «κέντρο εξειδικευμένης φροντίδας» - Η νεαρή γυναίκα έχει αναδειχθεί σε ένα νέο σύμβολο της αντίστασης των γυναικών στο Ιράν
Η Ιρανή φοιτήτρια που συνελήφθη το Σάββατο στην Τεχεράνη αφότου γδύθηκε δημοσίως «έχει μεταφερθεί σε ένα κέντρο εξειδικευμένης φροντίδας», ανακοίνωσε η ιρανική πρεσβεία στο Παρίσι, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα.
«Η εν λόγω φοιτήτρια πάσχει από ψυχολογική ευθραυστότητα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ένα κέντρο εξειδικευμένης φροντίδας», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, στο οποίο δεν διευκρινίζεται το όνομα του ιδρύματος. Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Επιστημών, Έρευνας και Τεχνολογιών του Ιράν Χουσέιν Σιμαέι χαρακτήρισε «ανήθικη» τη συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας, χωρίς να δώσει κάποια ένδειξη σχετικά με την τύχη της.
Η νεαρή γυναίκα έχει αναδειχθεί σε ένα νέο σύμβολο της αντίστασης των γυναικών στο Ιράν
Η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Azad της Τεχεράνης συνελήφθη το Σάββατο, αφού γδύθηκε και έμεινε με τα εσώρουχά της προκειμένου, σύμφωνα με ομάδες ακτιβιστών που αποκάλυψαν την υπόθεση, να διαμαρτυρηθεί κατά της παρενόχλησης αξιωματούχων ασφαλείας, οι οποίοι την κατηγορούσαν ότι δεν σεβόταν τον αυστηρό ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα.
Η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία έκανε χθες λόγο στο Χ για «ανησυχητικές πληροφορίες» σχετικά με τη μεταφορά της φοιτήτριας σε μία ψυχιατρική κλινική και υπενθύμισε ότι "οι ιρανικές αρχές εξισώνουν την απόρριψη της υποχρεωτικής χρήσης της μαντίλας με ένα «ψυχικό πρόβλημα» που χρειάζεται «θεραπεία».
Η φοιτήτρια, μητέρα δύο παιδιών που έχει χωρίσει από τον σύζυγό της, «μόλις αποκατασταθεί η υγεία της θα επιστρέψει στις σπουδές της στο πανεπιστήμιο», εφόσον το ίδρυμα την αποδεχθεί, προστίθεται στο δελτίο Τύπου της πρεσβείας, επιμένοντας στο γεγονός ότι πρόκειται για μια «ιδιωτική υπόθεση».
Από την αποκάλυψη της υπόθεσης, η νεαρή γυναίκα έχει αναδειχθεί σε ένα νέο σύμβολο της μάχης των γυναικών στο Ιράν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.