- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πριν από τις αμερικανικές εκλογές η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν, λέει το CNN
Προειδοποίηση από ΗΠΑ προς Τελ-Αβίβ για διακοπή στρατιωτικής βοήθειας
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να ασκούν νέες πιέσεις στο Ισραήλ για να βελτιώσει τις ανθρωπιστικές συνθήκες στο εσωτερικό της Γάζας
Tο Ισραήλ θα προβεί σε αντίποινα κατά της ιρανικής επίθεσης πριν από τις 5 Νοεμβρίου θεωρούν Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως αναφέρουν πηγές στο CNN, γεγονός που θα έφερνε την αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής λίγο πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Το χρονοδιάγραμμα και οι παράμετροι των αντιποίνων του Ισραήλ κατά του Ιράν αποτέλεσαν αντικείμενο έντονης συζήτησης στο εσωτερικό της ισραηλινής κυβέρνησης και δεν σχετίζονται άμεσα με τον χρόνο των αμερικανικών εκλογών, δήλωσαν οι πηγές.
Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου – που περιγράφεται από ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ως «βαθιά εναρμονισμένος» με την αμερικανική πολιτική – φαίνεται πολύ ευαίσθητος σε οποιεσδήποτε πιθανές πολιτικές συνέπειες των ενεργειών του Ισραήλ στις ΗΠΑ, είπαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Η κλιμακώμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει αναδειχθεί σε επίμονο θέμα στις αμερικανικές εκλογές. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και κατ’ επέκταση η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, έχουν δεχθεί πιέσεις από προοδευτικούς για τους χειρισμούς τους εν λόγω κατάσταση. Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι – συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην κρίση και έριξε τον κόσμο στο χάος.
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρχίσει να ασκεί νέες πιέσεις στο Ισραήλ για να βελτιώσει τις ανθρωπιστικές συνθήκες στο εσωτερικό της Γάζας. Σε μια αυστηρή επιστολή που αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι μια αποτυχία να παραδώσει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι τα δύο πλοία ήταν «μη συμμορφούμενα»
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση ρολογιών, αλλά και στην κατανόηση απλών υπολογισμών και ποσοστών
Οι πρώτες ακυρώσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα
Φέρεται να είχε λάβει έγκριση για να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ
Νέες απειλές από το Ιράν για χτυπήματα σε αραβικά κράτη
Αν και κατέλαβε έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η υπόθεση πήρε διαστάσεις
Το χρονικό της υπόθεσης
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.