- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πριν από τις αμερικανικές εκλογές η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν, λέει το CNN
Προειδοποίηση από ΗΠΑ προς Τελ-Αβίβ για διακοπή στρατιωτικής βοήθειας
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να ασκούν νέες πιέσεις στο Ισραήλ για να βελτιώσει τις ανθρωπιστικές συνθήκες στο εσωτερικό της Γάζας
Tο Ισραήλ θα προβεί σε αντίποινα κατά της ιρανικής επίθεσης πριν από τις 5 Νοεμβρίου θεωρούν Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως αναφέρουν πηγές στο CNN, γεγονός που θα έφερνε την αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής λίγο πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Το χρονοδιάγραμμα και οι παράμετροι των αντιποίνων του Ισραήλ κατά του Ιράν αποτέλεσαν αντικείμενο έντονης συζήτησης στο εσωτερικό της ισραηλινής κυβέρνησης και δεν σχετίζονται άμεσα με τον χρόνο των αμερικανικών εκλογών, δήλωσαν οι πηγές.
Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου – που περιγράφεται από ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ως «βαθιά εναρμονισμένος» με την αμερικανική πολιτική – φαίνεται πολύ ευαίσθητος σε οποιεσδήποτε πιθανές πολιτικές συνέπειες των ενεργειών του Ισραήλ στις ΗΠΑ, είπαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Η κλιμακώμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει αναδειχθεί σε επίμονο θέμα στις αμερικανικές εκλογές. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και κατ’ επέκταση η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, έχουν δεχθεί πιέσεις από προοδευτικούς για τους χειρισμούς τους εν λόγω κατάσταση. Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι – συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην κρίση και έριξε τον κόσμο στο χάος.
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρχίσει να ασκεί νέες πιέσεις στο Ισραήλ για να βελτιώσει τις ανθρωπιστικές συνθήκες στο εσωτερικό της Γάζας. Σε μια αυστηρή επιστολή που αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι μια αποτυχία να παραδώσει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.