- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι έτοιμος να ακούσει την ελληνική κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τετ α τετ των Γιούνκερ – Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι η Κομισιόν θεωρεί «θετικές» τις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός το Σάββατο. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι «σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη» και πως «καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους». Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επισήμανε ότι ο κ. Γιούνκερ θα συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό επί τη βάσει της παραπάνω δήλωσης και είναι έτοιμος να ακούσει τα συγκεκριμένα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Ο κοινοτικός αξιωματούχος χαρακτήρισε επίσης «εποικοδομητική» την άτυπη συνάντηση που είχαν ο Επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Τέλος, σε ερώτηση αν επίκειται τροποποίηση της δομής της τρόικας ή κατάργησής της, ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του κ. Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ότι υπάρχει ανάγκη για αυξημένη δημοκρατική νομιμοποίηση της τρόικας, λογοδοσία και έλεγχο του τρόπου λειτουργίας της, στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ο κ. Σχοινάς, η Επιτροπή αναμένει την αποσαφήνιση των θέσεων της ελληνικής πλευράς και δεν θέλει να προβεί σε εικασίες ως προς το τι μέλλει γενέσθαι. «Οποιαδήποτε συμφωνία προϋποθέτει την ομόφωνη γνώμη των 19 κρατών- μελών της Ευρωζώνης» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οποιοδήποτε πλοίο εισέρχεται σε αυτή τη νέα ζώνη θα τίθεται σε λίστα κυρώσεων»
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
«Ελπίζουμε ειλικρινά να καταλήξουμε σε συμφωνίες με τους Αμερικανούς εταίρους μας» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση
Τι μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ
«Δεν τις αναγνώρισε η μητέρα τους όταν τις είδε», λέει ο ξάδελφός τους
Εντείνονται οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου - Τριήμερη εκεχειρία
Στο 41% η AfD στις δημοσκοπήσεις - Πίεση στον καγκελάριο Μερτς και φόβοι για επεισόδια
Ανησυχίες στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου για έλλειψη ετοιμότητας και άνοδο δυνάμεων φιλικών προς τη Μόσχα
Η Σάρα Χαλίφα και οι συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε θάνατο διά απαγχονισμού
Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο
Το AfD έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλά κρατίδια της Γερμανικής Ομοσπονδίας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ατμομηχανής της Ευρώπης
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Η 5η Σεπτεμβρίου επελέγη επειδή είναι η επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας (το 1997), η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για το ανθρωπιστικό της έργο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.