- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Κίεβο έπληξε μία από τις τρεις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών της Ρωσίας με drone
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Τιχορέτσκ - Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι
Το Κίεβο έπληξε μία από τις τρεις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών της Ρωσίας με drone
Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε δύο ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών κατά την διάρκεια της νύκτας σε δύο επιθέσεις που επιβεβαιώνουν την ικανότητα του Κιέβου να πλήττει στόχους βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας.
Ουκρανία: «Η εγκατάσταση του Τιχορέτσκ είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών της Ρωσίας»
Ρώσοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ουκρανική επίθεση σε μία από τις αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή του Κρασνοντάρ, διευκρινίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε με drones.
Ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρει ότι οι αποθήκες που χτυπήθηκαν βρίσκονται στο Τιχορέτσκ του Κρασνοντάρ και στο Οκτιάμπρσκι του Τβερ.
«Η εγκατάσταση του Τιχορέτσκ είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών των δυνάμεων κατοχής και ένα από τα κλειδιά της στρατιωτικής επιμελητειακής αλυσίδας της Ρωσίας», διευκρινίζει σε ανακοίνωση το ουκρανικό επιτελείο.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στο Τιχορέτσκ, πόλη της νοτιοδυτικής Ρωσίας, οι κάτοικοι της οποίας απομακρύνθηκαν μετά την ουκρανική επίθεση, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.
Ukrainian Defense Forces struck the "Tikhoretsk" arsenal in Russia's Krasnodar region overnight, destroying at least 2,000 tons of ammunition, including supplies from North Korea, according to Ukraine's General Staff. Drone strikes also targeted the Shaykovka airfield and… pic.twitter.com/WNM0l4tCkx
— NOELREPORTS 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) September 21, 2024
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κρασνοντάρ Βενιαμίν Κοντράτιεφ δήλωσε στα κοινωνικά μέσα ότι «κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην περιοχή για την οργάνωση της αρωγής προς τον πληθυσμό και την ταχεία διευθέτηση όλων των θεμάτων που συνδέονται με το περιστατικό».
Η Ουκρανία είχε πληροφορίες ότι τρένο που μετέφερε 2.000 τόνους πυρομαχικών, ορισμένα από τα οποία προέρχονταν από την Βόρεια Κορέα, βρισκόταν στις εγκαταστάσεις την ώρα της επίθεσης.
Ουκρανική πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι για τις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones. Οι ουκρανικές υπηρεσίες Πληροφοριών SBU έπληξαν την εγκατάσταση στο Τιχορέτσκ σε κοινή επιχείρηση με τον ουκρανικό στρατό, ενώ το SBU είχε την αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση στο Οκτιάμπρσκι, διευκρίνισε η πηγή.
Drones της SBU έπληξαν επίσης υποδομή στην αεροπορική βάση της Σαϊκόφκα στην Ρωσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ρωσικός πύραυλος έπληξε την νύκτα στην πόλη Κρίφκι Ριη στην κεντρική Ουκρανία σκοτώνοντας ένα 12χρονο αγόρι και δύο ηλικιωμένες γυναίκες, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι η Ρωσία έπληξε επίσης ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας με όπλα υψηλής ακρίβειας και drones.
Ukrainian drones visit another major Russian ammunition warehouse, this time in Tikhoretsk in northern Caucasus. Some reports say this is where Russia kept weapons supplied by North Korea. pic.twitter.com/DG5Fdjo8tv
— Yaroslav Trofimov (@yarotrof) September 21, 2024
WATCH: Ukrainian drones hit military site near Tikhoretsk, Russia pic.twitter.com/cRJR6A4yQa
— BNO News Live (@BNODesk) September 21, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Εικόνες καταστροφής από το σημείο της σύγκρουσης με την νταλίκα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.