- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στο Σινά
Τουλάχιστον 26 νεκροί, κυρίως Αιγύπτιοι στρατιώτες και αστυνομικοί
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ως επί το πλείστον στρατιώτες, από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που εξαπολύουν ισλαμιστές στη χερσόνησο Σινά της Αιγύπτου. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Ένα φυλάκιο στη Ράφα, στην επαρχία του Βόρειου Σινά, χτυπήθηκε από ρουκέτες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ταγματάρχης και να τραυματιστούν άλλοι έξι άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές στην περιοχή. Νωρίτερα, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Ελ Αρίς, εξερράγη ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που είχε πιθανότατα στόχο την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας της περιοχής, ενώ ρουκέτες έπληξαν κτίρια του στρατού και της αστυνομίας. Ο απολογισμός από την επίθεση αυτή αυξήθηκε στους 25 νεκρούς και 30 τραυματίες. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και εννέα πολίτες.
Η κυβερνητική εφημερίδα Αλ Αχράμ ανέφερε ότι τα γραφεία της στην Ελ Αρίς, που βρίσκονται απέναντι από μια στρατιωτική βάση και ένα ξενοδοχείο, καταστράφηκαν ολοσχερώς. Τέλος μια βόμβα που ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου εξερράγη σκοτώνοντας έναν αστυνομικό στην πόλη του Σουέζ.
Σημειώνεται ότι οι ισλαμιστές που δρουν στο Σινά έχουν σκοτώσει εκατοντάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που προερχόταν από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τον Ιούλιο του 2013, από τον τότε αρχηγό του στρατού και νυν πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν τις επιθέσεις και τόνισαν ότι παραμένουν στο πλευρό της Αιγύπτου και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την απειλή της τρομοκρατίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.