- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιο κοινωνικά φιλελεύθερες από πότε οι γυναίκες σύμφωνα με έρευνα
Δικαίωμα στην άμβλωση και κλιματική αλλαγή στο προσκήνιο
Γυναίκες: Πιο φιλελεύθερες από πότε σύμφωνα με έρευνα
Οι νεαρές γυναίκες είναι πιο φιλελεύθερες από ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με ανάλυση του Gallup που περιλαμβάνει στοιχεία δημοσκοπήσεων περισσότερων από 20 ετών.
Τα τελευταία χρόνια, περίπου 4 στις 10 νεαρές γυναίκες ηλικίας 18 έως 29 ετών έχουν περιγράψει τις πολιτικές τους απόψεις ως φιλελεύθερες, σε σύγκριση με δύο δεκαετίες πριν, όταν περίπου 3 στις 10 δήλωναν έτσι.
Για πολλές νέες γυναίκες, η φιλελεύθερη ταυτότητά τους δεν είναι απλώς μια νέα ετικέτα. Το ποσοστό των νέων γυναικών που έχουν φιλελεύθερες απόψεις για το περιβάλλον, τις αμβλώσεις, τις φυλετικές σχέσεις και τη νομοθεσία περί όπλων έχει επίσης αυξηθεί κατά διψήφιο ποσοστό, διαπίστωσε η Gallup.
Οι νεαρές γυναίκες «δεν προσδιορίζονται ως φιλελεύθερες απλώς επειδή τους αρέσει ο όρος ή επειδή αισθάνονται πιο άνετα με τον όρο ή επειδή κάποιος που σέβονται χρησιμοποιεί τον όρο», δήλωσε η Lydia Saad, διευθύντρια της κοινωνικής έρευνας στις ΗΠΑ στην Gallup.
Το να γίνουν μια πιο συνεκτική πολιτική ομάδα με σαφώς φιλελεύθερες απόψεις θα μπορούσε να μετατρέψει τις νεαρές γυναίκες σε μια ισχυρή πολιτική δύναμη, σύμφωνα με την Saad. Αν και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τι κάνει τις νεαρές γυναίκες πιο φιλελεύθερες, είναι πλέον συντριπτικά ευθυγραμμισμένες σε πολλά θέματα, γεγονός που θα μπορούσε να διευκολύνει τις εκστρατείες να τις κινητοποιήσουν.
Οι νέες γυναίκες είναι ήδη μια εκλογική ομάδα που έχει κλίνει προς τους Δημοκρατικούς - τα στοιχεία του AP VoteCast δείχνουν ότι το 65% των γυναικών ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών ψήφισαν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν το 2020.
Η Gallup διαπίστωσε ότι η αλλαγή στην πολιτική ταύτιση των νεαρών γυναικών συμβαίνει σε όλους τους τομείς, αντί να προωθείται από μια συγκεκριμένη υποομάδα.
Ο ρόλος της Τέιλορ Σουίφτ
Η υποστήριξη της Τέιλορ Σουίφτ την Τρίτη της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις, μετά το ντιμπέιτ της με τον Τραμπ, απεικόνισε ένα από τα θέματα στα οποία οι νέες γυναίκες έχουν μετακινηθεί προς τα αριστερά. Στο Instagram της που ανακοίνωσε την υποστήριξη επαίνεσε την Χάρις για την υπεράσπιση των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων.
Η ανάλυση της Gallup διαπίστωσε ότι από την εποχή του Ομπάμα, υποστηρίζουν μαζικά το δικαίωμα στην άμβλωση. Υπήρξε περίπου παρόμοια αύξηση στο ποσοστό των νεαρών γυναικών που δήλωσαν ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι της οικονομικής ανάπτυξης και στο ποσοστό των νεαρών γυναικών που λένε ότι οι νόμοι περί όπλων πρέπει να είναι αυστηρότεροι.
Τώρα, δήλωσε ο Saad, οι σταθερές πλειοψηφίες των νεαρών γυναικών έχουν φιλελεύθερες απόψεις σε θέματα όπως οι αμβλώσεις, το περιβάλλον και οι νόμοι περί όπλων. Οι νεαρές γυναίκες είναι «πολύ ενωμένες σε αυτά τα θέματα ... και όχι μόνο έχουν αυτές τις απόψεις, αλλά είναι δυσαρεστημένες με τη χώρα σε αυτούς τους τομείς και ανησυχούν γι' αυτά», είπε. Αυτό, πρόσθεσε, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της συμμετοχής.
«Έχετε υπερπλειοψηφίες γυναικών που έχουν αυτές τις απόψεις», είπε, και είναι “προετοιμασμένες να ενεργοποιηθούν για να ψηφίσουν για αυτά τα θέματα”.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.