- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η μητέρα του 14χρονου που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στο λύκειό του στη Τζόρτζια είχε πάρει τηλέφωνο στο σχολείο λίγο πριν την επίθεση
Εις βάρος του Κολτ Γκρέι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τέσσερις ανθρωποκτονίες και θα δικαστεί σαν ενήλικας
Tζόρτζια: Η μητέρα του 14χρονου που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους είχε πάρει τηλέφωνο στο σχολείο λίγο πριν την επίθεση
Η μητέρα του 14χρονου μαθητή που πυροβόλησε και σκότωσε δύο συμμαθητές του και δύο καθηγητές σε λύκειο στη Τζόρτζια των ΗΠΑ την Τετάρτη είχε πάρει τηλέφωνο στο σχολείο το πρωί της τραγωδίας και είχε πει σε σχολικό σύμβουλο ότι υπάρχει μια «εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη», ανέφερε η εφημερίδα Washington Post.
Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Μάρσι Γκρέι, τα οποία δόθηκαν στην Washington Post από συγγενή της, δείχνουν ότι η γυναίκα είχε τηλεφωνική συνομιλία με κάποιον στο λύκειο Apalachee στο Γουίντερ της Τζόρτζια επί 10 λεπτά, στις 09:50 τοπική ώρα, περίπου μισή ώρα προτού ο γιος της ξεκινήσει την επίθεση.
Η Γκρέι αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποιο λόγο πήρε τηλέφωνο στο σχολείο του γιου της, αλλά σημείωσε στην εφημερίδα χθες Σάββατο ότι έχει ενημερώσει για την ενέργειά της τις αρχές που ερευνούν την τραγωδία. Εξάλλου δήλωσε ότι νιώθει συμπόνια «για τον πόνο και τα δεινά» που περνούν τα θύματα και οι οικογένειές τους.
Μέλος του διοικητικού προσωπικού του λυκείου πήγε στην αίθουσα όπου ο Κολτ Γκρέι θα έπρεπε να παρακολουθεί μάθημα μαθηματικών, αλλά ο 14χρονος δεν βρισκόταν εκεί.
Εις βάρος του Κολτ Γκρέι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τέσσερις ανθρωποκτονίες και θα δικαστεί σαν ενήλικας. Ο πατέρας του, Κόλιν Γκρέι, επίσης κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σκληρή συμπεριφορά έναντι ανηλίκου, σε μια προσπάθεια να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη οι γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να έχουν πρόσβαση σε πυροβόλα όπλα με τα οποία εξαπολύουν επιθέσεις.
Οι εισαγγελείς έχουν πει ότι ο Κόλιν Γκρέι παρείχε το όπλο που χρησιμοποίησε ο γιος του στο μακελειό.
Τον Μάιο του 2023 ερευνητές από γειτονική κομητεία είχαν ανακρίνει πατέρα και γιο, έπειτα από απειλές που έγιναν στο διαδίκτυο για επιθέσεις σε σχολείο. Ο Κολτ Γκρέι δήλωσε ότι δεν έκανε εκείνος τις απειλές και ο πατέρας του τόνισε πως ο γιος του δεν έχει πρόσβαση στα κυνηγετικά τουφέκια του. Η υπόθεση έκλεισε αφού οι αρχές δεν κατάφεραν να συνδέσουν κανέναν από τους δύο με τις απειλές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν στοχευμένη επίθεση» λένε οι αρχές
Η 20ή Οκτωβρίου υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα στην παγκόσμια πρόοδο
Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο και ποια τα μέτρα που λαμβάνονται
Τέλος εποχής μετά από 43 χρόνια
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Δορυφορικές εικόνες είχαν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του Lockheed Electra
Η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο 200.000 δολαρίων την ημέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.