- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Αντιδράσεις για τον Μπαρνιέ - Η συμμαχία της Αριστεράς καταδικάζει τον διορισμό του
«Οι εκλογές κλάπηκαν», κατήγγειλε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν
Γαλλία: Αντιδράσεις για τον Μπαρνιέ - Η συμμαχία της Αριστεράς καταδικάζει τον διορισμό του - «Οι εκλογές κλάπηκαν», κατήγγειλε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν
Ο διορισμός του Μισέλ Μπαρνιέ ως νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας έφερε τις πρώτες αντιδράσεις των κύριων κομμάτων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.
Επίθεση Μελανσόν στον πρόεδρο Μακρόν για τον Μισέλ Μπαρνιέ
Ο ακροαριστερός ηγέτης Ζαν-Λικ Μελανσόν καταδίκασε την επιλογή του Μισέλ Μπαρνιέ, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) φάνηκε να κρατά στάση αναμονής απέναντι στις πολιτικές κινήσεις του νεοδιορισθέντος συντηρητικού πρωθυπουργού.
«Οι εκλογές κλάπηκαν από τον γαλλικό λαό», κατήγγειλε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, που συμμετέχει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο, μια ευρεία συμμαχία κομμάτων, από τους Σοσιαλιστές μέχρι την Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν, που ήρθε πρώτο στις εκλογές.
«Ο πρόεδρος μόλις αποφάσισε να αρνηθεί επίσημα το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που ο ίδιος είχε προκηρύξει. Δεν είναι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, που βγήκε πρώτο στις εκλογές, που θα έχει τον πρωθυπουργό… Οι εκλογές λοιπόν εκλάπησαν από τον γαλλικό λαό. Το μήνυμα απορρίφθηκε», συνέχισε ο Μελανσόν.
Ο επικεφαλής του RN, Ζορντάν Μπαρντελά, δήλωσε ότι το κόμμα του «θα κρίνει την πολιτική ομιλία» του νέου πρωθυπουργού πριν αποφασίσει τη στάση του.
«Θα ζητήσουμε να αντιμετωπιστούν επιτέλους οι μεγάλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης των Γάλλων, η αγοραστική δύναμη, η ασφάλεια, το μεταναστευτικό και επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε οποιοδήποτε πολιτικό μέσο δράσης εάν αυτό δεν συμβεί τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε στο X. Το RN ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές.
Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν διόρισε σήμερα πρωθυπουργό της χώρας τον Μισέλ Μπαρνιέ, τον πρώην επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, ανακοίνωσε το Ελιζέ, 60 ημέρες μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που εξέλεξαν μια Εθνοσυνέλευση χωρίς πλειοψηφία. Ο Μπαρνιέ έχει πλέον εντολή να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, σε μια κίνηση που στοχεύει να δοθεί τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο εβδομάδων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Κυριαρχία της «Προοδευτικής Βουλγαρίας» και νέα πολιτική κατεύθυνση στη χώρα
Θα μετατραπεί πρώτα σε σκόνη οξειδίου;
Η Ιρανή κοινωνιολόγος περιγράφει στην ATHENS VOICE ένα σύστημα που δεν λειτουργεί πλέον ως κράτος και μια κοινωνία στα όριά της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Πυροβόλησε τα παιδιά στο κεφάλι ενώ κοιμούνταν
Το χρονικό της υπόθεσης
«Έχουμε επιτύχει τεράστια πράγματα, κάθε στιγμή μπορεί να μας φέρει νέες εξελίξεις», δήλωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.