- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Σάλος στην Ιταλία για την πρόσληψη «influencer» ως άμισθης συμβούλου του υπουργού Πολιτισμού
Αντιδράσεις για την παρουσία της στη Σύνοδο των G7
Ιταλία: Πρόσληψη influencer ως άμισθης συμβούλου υπουργού Πολιτισμού - Αντιδράσεις για την παρουσία της στη Σύνοδο των G7
Πρώτο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα της Ιταλίας είναι η πρόσληψη 42χρονης influencer ως άμισθης συμβούλου του υπουργού Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντοζουλιάνο. Η «είδηση» έγινε γνωστή ότι η Μαρία Ροζάρια Μπότσια θέλησε μέσω των social media να ευχαριστήσει τον υπουργό για την απόφασή του «να την επιλέξει ως σύμβουλο για σημαντικά και μεγάλου βάρους γεγονότα».
Οι σύμβουλοι του υπουργού διέψευσαν την είδηση, όμως η Μαρία Ροζάρια Μπότσια άρχισε να αναρτά σειρά φωτογραφιών στις οποίες εικονίζεται μαζί με τον Σαντζουλιάνο σε διάφορες επισκέψεις του στην Ιταλία. Μεταξύ αυτών και στην Πομπηία, όπου αναμένεται να μεταβούν οι υπουργοί Πολιτισμού της ομάδας G7, στη σύνοδο που θα οργανωθεί σε τρεις εβδομάδες στην Κάτω Ιταλία.
Το ερώτημα που τέθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, όπως και από την αντιπολίτευση, είναι αν στη Μαρία Ροζάρια Μπότσια - η οποία έχει πτυχίο οικονομικών επιστημών - μπορεί να αποκαλύφθηκαν απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια των υπουργών που θα πάρουν μέρος στη Σύνοδο. Το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού το διέψευσε κατηγορηματικά. Παράλληλα, διέψευσε και το ότι υπεγράφη τελικά ο διορισμός της influencer και «ειδικής σε θέματα μόδας» ως άμισθης συμβούλου του υπουργού.
Η αντίδραση Μελόνι για την υπόθεση της συμβούλου - influencer
H Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε τηλεοπτική της συνέντευξη αναφέρθηκε τη Δευτέρα (2.9) στο θέμα, σημειώνοντας ότι «o επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού της εγγυήθηκε πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα -με ιδιαίτερη αναφορά στη συνεδρίαση των υπουργών πολιτισμού της G7- και ότι κυρίως δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ από τα δημόσια χρήματα των Ιταλών πολιτών, πάντα με αναφορά στο άτομο αυτό».
Η Μαρία Ροζάρια Μπότσια, όμως, χθες βράδυ ανήρτησε δυο σελίδες από έγγραφα που αφορούν το πρόγραμμα των εργασιών της G7 στη Νάπολη και την Πομπηία. Σήμερα, δε, πρόσθεσε ότι για τις επισκέψεις και τις μετακινήσεις της «δεν πλήρωσε η ίδια ποτέ ούτε ένα ευρώ» και ότι «όλα τα ταξίδια οργανώθηκαν από τον επικεφαλής της γραμματείας του υπουργού».
Σε εξηγήσεις καλείται ο υπουργός Πολιτισμού για την υπόθεση της influencer
Η αντιπολίτευση ζήτησε από τον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού να προσέλθει την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο της Ρώμης για να εξηγήσει λεπτομερώς τί ακριβώς συνέβη και ποια ήταν η επαγγελματική σχέση του με τη Μαρία Ροζάρια Μπότσια.
O Τζενάρο Σαντζουλιάνο, από την πλευρά του, σε σημερινή του επιστολή που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα La Stampa, αναφέρει ότι «πρόκειται για μιντιακή θύελλα όπου δυσκολεύεται κανείς να ξεχωρίσει τις ψευδείς ειδήσεις από τα πραγματικά συμβάντα, τα οποία πάντως πρέπει να παρουσιαστούν στην πραγματική τους διάσταση». «Θέλω να υπογραμμίσω, δε, ότι το υπουργείο μας δεν ξόδεψε ποτέ ούτε ένα ευρώ, ούτε για έναν καφέ, για τα ταξίδια και τη διαμονή της κυρίας Μπότσια» και ότι «η επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας δεν είχε ως αντικείμενο την G7 πολιτισμού», κατέληξε ο Ιταλός υπουργός.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.