- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις η Χίλαρι Κλίντον - Το μήνυμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών
«Κάτι συμβαίνει στην Αμερική. Το αισθάνεσαι. Κάτι για το οποίο δουλέψαμε και το οποίο ονειρευόμαστε για καιρό»
Χίλαρι Κλίντον: Μήνυμα στήριξης στην Κάμαλα Χάρις - Τι είπε στο συνέδριο των Δημοκρατικών
Η πρώην υποψήφια για το Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον κάλεσε σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα να σπάσει επιτέλους τη γυάλινη οροφή και να εκλέξει την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Κάτι συμβαίνει στην Αμερική. Το αισθάνεσαι. Κάτι για το οποίο δουλέψαμε και το οποίο ονειρευόμαστε για καιρό», διαβεβαίωσε η Χίλαρι Κλίντον, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Σικάγο.
Η εβδομηντάχρονη, η οποία πριν από οκτώ χρόνια απέτυχε να εκλεγεί με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τους Αμερικανούς να πραγματοποιήσουν το όνειρό της και να σπάσουν το Νοέμβριο «την πιο ψηλή, την πιο δύσκολη γυάλινη οροφή» ψηφίζοντας την Κάμαλα Χάρις.
Η αντιπρόεδρος έχει προκαλέσει κύμα ενθουσιασμού μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν και την αστραπιαία είσοδό της στην προεκλογική εκστρατεία πριν από ένα μήνα.
Χίλαρι Κλίντον: «Μην επαναπαύεστε, πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά παρά ποτέ»
Ωστόσο η Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε τα μέλη του συνεδρίου: «Μην επαναπαύεστε στις δάφνες σας (...) Στη διάρκεια των 78 επόμενων ημερών, πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά παρά ποτέ».
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της το 2016, η υποψήφια των Δημοκρατικών ήταν φαβορί στις δημοσκοπήσεις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ και συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους σε εθνική κλίμακα, όμως απέτυχε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων που ήταν απαραίτητη.
Η Κλίντον δεν μάσησε τα λόγια της έναντι του ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος είναι για τρίτη φορά υποψήφιος.
«Είναι το πρώτο πρόσωπο που θέτει υποψηφιότητα για να εκλεγεί πρόεδρος ενώ είναι καταδικασμένος για 34 αδικήματα», τόνισε αναφερόμενη στην ποινική καταδίκη του στη Νέα Υόρκη, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.
Το πλήθος απάντησε φωνάζοντας «Κλείστε τον μέσα!», θυμίζοντας το σύνθημα «Κλείστε την μέσα!» που φώναζαν οι ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι ήθελαν το 2016 να στείλουν την υποψήφια των Δημοκρατικών στη φυλακή.
«Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι λέει ψέματα για τον απολογισμό της Κάμαλα, ότι κοροϊδεύει το όνομά της και το γέλιο της», συνέχισε η Κλίντον.
Αποχώρησε από το βήμα με το ίδιο τραγούδι που συνόδευε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της πριν από οκτώ χρόνια: το «Fight song», το «τραγούδι της μάχης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Η 5η Σεπτεμβρίου επελέγη επειδή είναι η επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας (το 1997), η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για το ανθρωπιστικό της έργο
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.