- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ημέρα που o Nτελόν έδιωξε από το σπίτι του τον Γάλλο πρόεδρο
Πίστευε ότι ο Ζισκάρ ντ' Εστέν ήταν ερωτευμένος με την σύζυγο του
Αλέν Ντελόν: Η ημέρα που έδιωξε από ζήλια έναν Γάλλο πρόεδρο από το σπίτι του
Ο Αλέν Ντελόν παρότι καρδιοκατακτητής φαίνεται πως ζήλευε πολύ καθώς μια μέρα του 1974, δεν δίστασε να διώξει από το διαμέρισμά του, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το ανέκδοτο περιστατικό αυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον ηθοποιό. Το 2021, όταν ήδη ζούσε για αρκετό καιρό στο απομονωμένο σπίτι του στο Douchy, ο Αλέν Ντελόν έδωσε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στο TV5 Monde. Ο άνθρωπος που είχε υποστηρίξει δημόσια τον Βαλέρι Ζισκάρ ντ' Εστέν κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 1974, εξεπλάγη όταν τον βρήκε στο σαλόνι του λίγους μήνες αργότερα.
Ο Ντελόν ανακάλυψε τον Ζισκάρ στο σπίτι με τη γυναίκα που μοιραζόταν τη ζωή του, την ηθοποιό Μιρέιγ Νταρκ. «Ήταν τρελά ερωτευμένος με τη Μιρέιγ. Μια μέρα, γύρισα σπίτι, άνοιξα την πόρτα και είχε φύγει, έτσι απλά...» εξηγεί χαμογελώντας ο Αλέν Ντελόν. «Αλλά πολλοί άνθρωποι ήταν τρελοί για τη Μιρέιγ», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον Ντελόν, ο Ζισκάρ ντ' Εστέν αυτοπροσκλήθηκε για απογευματινό τσάι στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο Παρίσι και είχε μια έντονη λογομαχία με τον Αλέν Ντελόν. «Δεν νομίζω ότι έχει εκδιωχθεί ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος με αυτόν τον τρόπο. Όταν ο πατέρας μου έπεσε πάνω τους στο κόκκινο σαλόνι, είπε: «Καλημέρα, κύριε Πρόεδρε, δέχομαι μόνο ανθρώπους που προσκαλώ στο σπίτι μου, οπότε θα σας ζητούσα να φύγετε αμέσως. Σύμφωνα με τον γιο του ηθοποιού Άντονι Ντελόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμμορφώθηκε αμέσως, χωρίς να διαφωνήσει.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο France Inter το 2022, ο Άντονι Ντελόν είπε ότι ρώτησε τον πατέρα του: «Και αν ήταν ο Ντε Γκωλ, θα έκανες το ίδιο; Υπήρξε σιωπή. Εκείνος απάντησε: «Όχι, αν ήταν ο Ντε Γκωλ, θα ήμουν πιο προσεκτικός. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο στρατηγός δεν θα είχε βρεθεί ποτέ σε αυτή τη θέση.
Πηγή: Huffington Post France
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.