- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Πόσοι Έλληνες θα ψήφιζαν Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με έρευνα της Prorata
Σκηνοθετημένη η απόπειρα δολοφονίας, λέει ο 1 στους 5
Σκηνοθετημένη η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, λέει ο 1 στους 5 σύμφωνα με έρευνα της Prorata
Τις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών μεταξύ των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, καταγράφει νέα πανελλαδική έρευνα της Prorata.
Σκηνοθετημένη η απόπειρα δολοφονίας Τραμπ, λέει ο 1 στους 5
Μόνο το 43% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα της Prorata θεωρεί ότι ήταν πραγματική η απόπειρα δολοφονίας. Ενώ ο 1 στους 3 δεν είναι σίγουρος, το 22% θεωρεί ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη πράξη.
Ήττα Μπάιντεν και οριακή νίκη Χάρις
Σχεδόν οι 9 στους 10 ερωτηθέντες θεωρούν πως εάν επέμενε ο Τζο Μπάιντεν μέχρι τέλους και δεν εγκατέλειπε, τότε μια δεύτερη προεδρία Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν σίγουρη μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Αν και ο 1 στους 2 ερωτηθέντες θεωρεί ότι θα επικρατήσει η Κάμαλα Χάρις έναντι του Τραμπ, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών είναι κάπως συγκρατημένοι καθώς βλέπουν μια οριακή νίκη της Χάρις και σε καμιά περίπτωση άνετη.
Άσχημα νέα μια δεύτερη προεδρία Τραμπ
Η πλειονότητα των Ελλήνων θεωρεί ότι μια δεύτερη θητεία Τραμπ εγκυμονεί άσχημες εξελίξεις για τους Αμερικανούς πολίτες (61%), τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις (64%), τον πόλεμο στη Γάζα (56%) και για όλον το πλανήτη γενικότερα (67%).
Μόνο για την ύφεση του πολέμου στην Ουκρανία μπορεί να λειτουργήσει θετικά μια νίκη του Ντόναλτ Τραμπ, λέει το 52%.
6 στους 10 θέλουν Χάρις - 3 στους 10 προτιμούν Τραμπ
Οι Έλληνες είναι ξεκάθαρο από την έρευνα ότι θα ψήφιζαν την Κάμαλα Χάρις κατά 58%, ενώ ένα 26% θα ήθελε τον Τραμπ να κυβερνήσει τις ΗΠΑ.
Γυναίκες, απόφοιτοι ΑΕΙ και οικονομικά εύρωστοι υπέρ Κάμαλα Χάρις
Όσον αφορά το προφίλ των Ελλήνων που υποστηρίζουν τους δύο αντίπαλους, φαίνεται ότι η Δημοκρατική υποψήφια έχει επίδραση στις γυναίκες (65%), στους έχοντες πανεπιστημιακή εκπαίδευση (62%) οικονομικά εύρωστους (62%) και σε όσους ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε 10 ημέρες μετά την αλλαγή σκυτάλης στο Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ και την ανάληψη της βαριάς “ευθύνης” από την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 813 ατόμων από 17 ετών και άνω, το χρονικό διάστημα 27 έως 27 Ιουλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Φόβοι για νέα άγρια επεισόδια και λεηλασίες σε καταστήματα
Ο Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός και σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή το 1999
Έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο για το ουκρανικό
Πώς βλέπουν την ασφάλεια η ισραηλινή δεξιά και η ισραηλινή κεντροαριστερά
Για να επιβληθούν οι νέοι κανόνες, χρειάζεται το αίσθημα της συλλογικής ανασφάλειας να είναι κυρίαρχο και αναμφισβήτητο
Το πετρελαιοφόρο θα μεταφέρει 40.000 μετρικούς τόνους ντίζελ, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον φορτία
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.