- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανησυχία από τον Λευκό Οίκο για την Μέση Ανατολή: Τα ισραηλινά πλήγματα δεν βοηθούν στη μείωση των εντάσεων
Δεν θεωρεί αναπόφευκτη μια κλιμάκωση της σύγκρουσης
Λευκός Οίκος: Έντονη ανησυχία για τη Μέση Ανατολή - Δεν θεωρεί αναπόφευκτη μια κλιμάκωση της σύγκρουσης
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θεωρεί αναπόφευκτη μια κλιμάκωση της σύγκρουσης μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.
Κατά την ημερήσια ενημέρωση του Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι τα πλήγματα που αποδίδονται στο Ισραήλ και σκότωσαν τον ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη και έναν διοικητή της Χεζμπολάχ κοντά στη Βηρυτό "δεν βοηθούν" στη μείωση των περιφερειακών εντάσεων, και οι ΗΠΑ "δεν βλέπουν ενδείξεις για επικείμενη κλιμάκωση".
"Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε τις τελευταίες 24 ή 48 ώρες δεν συμβάλλουν σίγουρα στη μείωση της έντασης" στη Μέση Ανατολή που ήδη συγκλονίζεται από τον πόλεμο στη Γάζα, πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί εάν τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να πλήξουν τις προοπτικές μιας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.
Ο Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην περιοχή.
Ταξιδιωτική οδηγία για τον Λίβανο εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Σε προτροπή προς τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο, επικαλούμενες την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, προχώρησαν νωρίτερα σήμερα (31/7) οι ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών αναβάθμισε την ταξιδιωτική οδηγία του για τον Λίβανο στην κατηγορία 4, που συνοδεύεται με την ένδειξη «Μην ταξιδεύετε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.