- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Οι Σαπίρο, Κέλι και Κούπερ επικρατέστεροι υποψήφιοι αντιπρόεδροι της Κάμαλα Χάρις
Τι αναφέρουν οι FT
Xάρις: Οι Σαπίρο, Κέλι και Κούπερ επικρατέστεροι υποψήφιοι αντιπρόεδροι
Ο Τζος Σαπίρο από την Πενσιλβάνια, ο γερουσιαστής της Αριζόνα Μαρκ Κέλι και ο Ρόι Κούπερ από τη Βόρεια Καρολίνα είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για να γίνουν οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι της Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με μεγαλοδωρητές των Δημοκρατικών που βρίσκονται κοντά στην αντιπρόεδρο.
Οι τρεις άνδρες είχαν κερδίσει την υποστήριξη κορυφαίων δωρητών της Wall Street και του Χόλιγουντ και τώρα εξετάζονται από τον πρώην γενικό εισαγγελέα του Μπαράκ Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ για λογαριασμό της Κάμαλα Χάρις. Άλλα ονόματα που βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα είναι ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπέσιρ και ο κυβερνήτης του Ιλινόις Τζέι Μπι Πρίτζκερ.
Οι τρεις Δημοκρατικοί που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των δωρητών έχουν προσωπικούς δεσμούς με την Χάρις. Ο Κούπερ και η Χάρις ήταν ταυτόχρονα γενικοί εισαγγελείς των πολιτειών και έκαναν μαζί προεκλογική εκστρατεία στη Βόρεια Καρολίνα τις τελευταίες εβδομάδες, πριν ο Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.
Ο Σαπίρο, ένας άλλος πρώην εισαγγελέας της πολιτείας, γνωρίζει τη Χάρις εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Η Χάρις είναι επίσης κοντά στον Κέλι, βετεράνο πολέμου και πρώην πιλότο της Nasa, και στη σύζυγό του Γκάμπι Γκίφορντς, την πρώην βουλευτή της Αριζόνα που επέζησε από απόπειρα δολοφονίας το 2011.
Η ξαφνική ανάδειξη της Χάρις έχει ηλεκτρίσει τους δωρητές, με την αντιπρόεδρο να λέει ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια τις πρώτες 24 ώρες της εκστρατείας της - περίπου 30 εκατ. δολάρια περισσότερα από όσα συγκέντρωσε ο Μπάιντεν τους πρώτους δύο μήνες της δικής του εκστρατείας.
Ο Σαπίρο προτιμάται από πολλούς δωρητές της Wall Street, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι ο 51χρονος κυβερνήτης από την Πενσυλβάνια θα μπορούσε να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στο να βοηθήσει τη Χάρις να κερδίσει μια πολιτεία που μπορεί να κρίνει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο φέτος. «Ο Σαπίρο είναι νέος και δραστήριος και μπορεί να κερδίσει την Πενσυλβάνια - είναι προφανής επιλογή», δήλωσε ένας δωρητής που βρίσκεται κοντά στη Χάρις. «Δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, αλλά εξετάζεται σε μεγάλο βαθμό».
Πηγή: Financial Times
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.