Κοσμος

Ενοχλημένος ο Ερντογάν από ερώτηση δημοσιογράφου: «Μη μου κουνάς το κεφάλι σου»

«Εσείς δεν ζείτε στην Τουρκία. Εμείς ζούμε στην Τουρκία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © ΕΡΑ/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Ο δημοσιογράφος της El Pais ρώτησε γιατί η Τουρκία δεν αποφυλακίζει τους Ντεμιρτάς και Καβάλα

«Εσείς δεν ζείτε στην Τουρκία. Εμείς ζούμε στην Τουρκία», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αποφυλάκιση του Κούρδου ηγέτη, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Erdoğan, İspanya'da Kavala ve Demirtaş'ı soran gazeteciyi azarladı!

Ερντογάν προς δημοσιογράφο: Μην κουνάς το κεφάλι σου

Η ερώτηση του ισπανού δημοσιογράφου της El Pais δεν άρεσε καθόλου στον τούρκο πρόεδρο που απάντησε απότομα, ενώ συνέχισε να λέει στον δημοσιογράφο με επιτακτικό ύφος «να μην κουνάει το κεφάλι του».

Η ερώτηση που εξόργισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που μετέδωσε την είδηση, ανέφερε: «Η Τουρκία αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν αποφυλακίζει τον Κούρδο Σελαχατίν Ντεμίρτας, όπως και τον Οσμἀν Καβάλα».

Η απάντηση του τούρκου προέδρου είχε ως εξής: «Το γεγονός ότι κάνετε αυτές τις ερωτήσεις μας βάζει σε σκέψεις. Κυρίως μας στεναχωρεί το γεγονός ότι ένα μέλος του Τύπου υπερασπίζεται αυτούς τους τρομοκράτες. Μην κουνάς το κεφάλι σου! Κοίταξε με! Όπως βλέπεις, είμαι όρθιος και συνεχίζω να εργάζομαι.

Μπορεί να είναι ο Οσμάν Καβάλα, μπορεί να είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, όποιος και αν είναι, εμείς τηρούμε τους νόμους. Αυτό γίνεται. Υποθέτω ότι εσείς δεν ζείτε στην Τουρκία. Εμείς ζούμε στην Τουρκία. Αυτά είναι βήματα που κάνουμε για την ειρήνευση της περιοχής και έτσι θα συνεχιστεί».

διαδηλωτες
Ο Κούρδος ηγέτης Σελαχατίν Ντεμίρτας βρίσκεται φυλακισμένος σε τούρκικες φυλακές από το 2016 © ΕΡΑ/SEDAT SUNA

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.