Κοσμος

Θα κληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου ο YouTuber Φειδίας Παναγιώτου;

Όσα έγιναν το 2014 με τη «Συμμαχία Πολιτών» και ο influencer με το 19,4% που πάει Ευρωβουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φειδίας Παναγιώτου: Θα κληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου;
Φειδίας Παναγιώτου: Θα κληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου; © Instagram

Φειδίας Παναγιώτου: Θα κληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου; - Όσα έγιναν το 2014 με τη «Συμμαχία Πολιτών» και ο influencer που είναι τρίτη πολιτική δύναμη 

Το αν ο Φειδίας Παναγιώτου θα κληθεί να μετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου ήταν το ερώτημα που τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Ο εκπρόσωπος ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» απάντησε ότι «η πρακτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια είναι σύμφωνα με τα εκλογικά ποσοστά ενός κόμματος σχηματισμού και αυτό έγινε το 2019. Αυτή την στιγμή ο κ. Παναγιώτου δεν εκπροσωπεί ένα κομματικό σχηματισμό ούτως ώστε να κληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο».

Η συζήτηση στην Κύπρο ξεκίνησε από την υπόδειξη της εφημερίδας «Σημερινή» ότι το 2014 η Συμμαχία Πολιτών κλήθηκε από τον τότε Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο Εθνικό Συμβούλιο λόγω του σημαντικού ποσοστού που είχε λάβει στις Ευρωεκλογές και το οποίο ήταν 6.78%. Ο Φειδίας Παναγιώτου έλαβε την Κυριακή ποσοστό 19.4%.

«Παιδιά, είμαι ευρωβουλευτής»: Ο Φειδίας Παναγιώτου στη Λευκωσία

Ο 24χρονος Youtuber και TikToker που κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις Ευρωεκλογές αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη στην Κύπρο.

Μέσα από τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Φειδίας Παναγιώτου μοιράστηκε βίντεο από τη στιγμή που αναμένει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την πρώτη του αντίδραση για την εκλογή του. 

Η μητέρα του Φειδία, Ειρήνη Παναγιώτου, έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες. Η κ. Ειρήνη εμφανίστηκε συγκινημένη και δήλωσε υπερήφανη για τον γιο της. Όπως είπε, η χαρά είναι διπλή, αφού και άλλος της γιος εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος του χωριού από το οποίο κατάγονται.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Φειδίας Παναγιώτου έκανε συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία της Λευκωσίας, από όπου έκανε τις πρώτες του δηλώσεις. «Παιδιά, δεν μπορώ να το πιστέψω, είμαι ευρωβουλευτής, δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο συγκινημένος είμαι, σας αγαπώ πραγματικά, εσείς το καταφέρατε αυτό, αγαπώ σας, τους δώσατε πάρα πολλά μηνύματα, έχω μια μεγάλη ευθύνη» ακούγεται να λέει στο βίντεο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 καμπάνιες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε την Ευρώπη
5 καμπάνιες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε την Ευρώπη

Οι εκστρατείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν στόχο να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να ενισχύσουν τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές, προωθώντας την ευρωπαϊκή ενότητα και τις αξίες της ΕΕ.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.