- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
«Ώρα για παραίτηση»: Οι Ρώσοι χλευάζουν Μακρόν και Σολτς μετά την ήττα στις ευρωεκλογές
Μπαράζ δηλώσεων από τη Μόσχα - Αποδίδουν το αποτέλεσμα στη στήριξη προς την Ουκρανία
Ευρωεκλογές 2024: Ρώσοι πολιτικοί κομπάζουν για την εκλογική ήττα του Εμανουέλ Μακρόν και του Όλαφ Σολτς - Κάνουν λόγο για «ανίκανη πολιτική» των δύο ηγετών.
Με σκωπτικά σχόλια υποδέχθηκαν Ρώσοι πολιτικοί τις βαριές ήττες που υπέστησαν στις ευρωεκλογές τα κόμματα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε ότι τα δεξιά κόμματα ενισχύονται στην Ευρώπη.
Ευρωεκλογές 2024: Οι Ρώσοι κομπάζουν μετά την ήττα Μακρόν και Σολτς
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αποτύπωσαν, εν μέρει, και την «ανίκανη πολιτική» των δύο ηγετών να στηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Ώρα για παραίτηση. Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!», έγραψε ο Μεντβέντεφ στην πλατφόρμα Χ.
Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, επικεφαλής της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι ο Μακρόν και ο Σολτς «υπέστησαν συντριπτική ήττα με τα κόμματά τους, που για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει την αποτυχία τους ως εθνικών και Ευρωπαίων πολιτικών».
«Επιπλέον, στην περίπτωσή τους αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που τους αξίζει, καθώς προκύπτει από πολλά χρόνια απόλυτης αδιαφορίας για τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της κοινωνίας», έγραψε η ίδια στο Telegram.
Η Ρωσία εδώ και καιρό φλερτάρει με τους ηγέτες της ευρωπαϊκής δεξιάς, όπως με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και τη Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν, και θέλει να εκμεταλλευθεί τις όποιες ενδείξεις διχασμού στην Ευρώπη που θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τη στήριξη για την Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι μετά τις ευρωεκλογές, η πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου θα συνεχίσει να είναι φιλοευρωπαϊκή και φιλοουκρανική, αλλά η άνοδος των κεντροδεξιών κομμάτων είναι ξεκάθαρη.
«Η δυναμική αυτή είναι εμφανής και φυσικά, παρά το γεγονός ότι οι φιλοευρωπαίοι διατηρούν τις ηγετικές τους θέσεις για την ώρα, με το πέρασμα του χρόνου τα δεξιά κόμματα θα πάρουν τη θέση τους», δήλωσε.
«Παρακολουθούμε στενά αυτές τις διαδικασίες»
Στη Γαλλία, ο Μακρόν προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με τον πρώτο γύρο να λαμβάνει χώρα στις 30 Ιουνίου, αφού το κεντρώο κόμμα του κέρδισε λιγότερο από το μισό του ποσοστού του Εθνικού Συναγερμού της Λεπέν στις ευρωεκλογές.
Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα παρακολουθήσει προσεκτικά τις πρόωρες εκλογές, «λαμβάνοντας υπόψιν της, ας πούμε, εξαιρετικά μη φιλική και ίσως εχθρική στάση της γαλλικής ηγεσίας προς τη χώρα μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.