Κοσμος

Δακρυσμένος Μωάμεθ στην πρώτη σελίδα του Charlie Hebdo (video)

Το έντυπο κυκλοφορεί αύριο με τίτλο: «Όλα συχωρεμένα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85320-172143.jpg

Με σκίτσο του δακρυσμένου προφήτη Μωάμεθ στην πρώτη σελίδα κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη το σατιρικό έντυπο Charlie Hebdo σχεδόν μία εβδομάδα μετά την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του περιοδικού που συγκλόνισε τη Γαλλία και ολόκληρο τον κόσμο.

image

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι το Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει με το σκίτσο του Μωάμεθ με ένα δάκρυ να τρέχει στο αριστερό του μάτι, κρατώντας μια πινακίδα που γράφει «Είμαι Charlie», όπως αυτές που κρατούσαν οι εκατομμύρια διαδηλωτές που συμμετείχαν σιωπηλά στην ιστορική πορεία της «ενότητας» την Κυριακή στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας. Το σχέδιο υπογράφει ο σκιτσογράφος Luz και συνοδεύεται από τον τίτλο: «Όλα συχωρεμένα» . Η συμβολική «έκδοση των επιζώντων» του Charlie Hebdo στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης των αδελφών Κουασί θα τυπώσει τρία εκατομμύρια φύλλα έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση.

Στο βίντεο η συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo ετοιμάζει το φύλλο της Τετάρτης φιλοξενούμενη στα γραφεία της εφημερίδας Liberation

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ