- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Γαλλία: Κοντά στο 40% το ποσοστό της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές - Δημοσκόπηση στη Le Monde
Μάχη για τη δεύτερη θέση - Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά
Ευρωεκλογές 2024 στη Γαλλία: Η ακροδεξιά θα λάβει περίπου το 40% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Le Monde - Μάχη για τη δεύτερη θέση.
Σαφέστατο είναι ενόψει των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής το προβάδισμα της ακροδεξιάς στη Γαλλία, η οποία συνολικά θα κινηθεί περί το 40%, με το κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν να λαμβάνει περίπου το 33% των ψήφων, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του γαλλικού Ινστιτούτου Ipsos που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Le Monde.
Ευρωεκλογές 2024 στη Γαλλία: Δημοσκοπικό προβάδισμα της ακροδεξιάς
Αμφίρροπη είναι η μάχη για την δεύτερη θέση, με το κόμμα «Αναγέννηση» της παράταξης Μακρόν να κινείται περί τό 16% και το Σοσιαλιστικό Κόμμα να κινείται περί το 14,5%.
Ακολουθούν το αριστερό κόμμα της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Ζαν-Λικ Μελανσόν, το οποίο κινείται περί το 8%, οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι, που κινούνται περί το 7%, οι Οικολόγοι, που κινούνται περί το 6%, το ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ, που κινείται περί το 5%, και το Κομμουνιστικό Κόμμα, που κινείται περί το 2%.
Θα υπερβεί το 50% η αποχή στις γαλλικές ευρωεκλογές
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η αποχή θα υπερβεί το 50%, ενώ σε ό,τι αφορά τις νεότερες γενιές, δηλαδή τους κάτω των 34 ετών, εκτιμάται ότι θα ψηφίσει ο ένας στους τρεις.
Το όριο για να εκλέξει ένα κόμμα ευρωβουλευτή στη Γαλλία βρίσκεται στο 5%, ενώ τα κόμματα που λαμβάνουν κάτω από το 3% χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης για την κάλυψη των προεκλογικών τους δαπανών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.