Κοσμος

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε η Ticketmaster - Ανησυχία για τα δεδομένα 560 εκατ. χρηστών

Η ομάδα χάκερ «ShinyHunters» ζητάει 400.000 λίρες Αγγλίας ως λύτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ανδρας, κουκουλα, υπολογιστες
Οι χάκερς φέρεται να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου © Unsplash/Getty Images

Κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία Ticketmaster – Ανησυχία για τα δεδομένα 560 εκατ. χρηστών - Η ομάδα χάκερ «ShinyHunters» ζητάει 400.000 λίρες Αγγλίας ως λύτρα

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε η Ticketmaster, ο διάσημος αμερικανικός ιστότοπος αγοραπωλησίας εισιτηρίων, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων εκατομμυρίων ατόμων από ολόκληρο τον κόσμο.

Personal data of more than half a billion Ticketmaster users stolen, hacker group claims

Ticketmaster: 400.000 λίρες Αγγλίας ζητάνε οι χάκερς ως λύτρα

Σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία της Ticketmaster, τη Live Nation, η ομάδα χάκερ «ShinyHunters» φέρεται να ζητάει περίπου 400.000 λίρες Αγγλίας ως λύτρα, προκειμένου να μην πουλήσει τα δεδομένα των χρηστών στο dark web.

Ειδικότερα, οι χάκερ φέρεται να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, καθώς και σε ορισμένα στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών, περίπου 560 εκατ. πελατών.

Σε κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Παρασκευή, η Live Nation δήλωσε πως «στις 20 Μαΐου, εντοπίστηκε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα, σε περιβάλλον βάσης δεδομένων cloud τρίτου μέρους που περιείχε δεδομένα της Εταιρείας (κυρίως από τη θυγατρική της Ticketmaster L.L.C.)». Πρόσθεσε, δε, πως έχει ξεκινήσει έρευνα.

«Στις 27 Μαΐου, ένα άτομο προσέφερε προς πώληση, μέσω dark web, δεδομένα χρηστών της εταιρείας. Εργαζόμαστε για να μετριάσουμε τον κίνδυνο για τους χρήστες μας και την εταιρεία, έχουμε ενημερώσει και συνεργαζόμαστε με τις διωκτικές Αρχές. Κατά περίπτωση, ενημερώνουμε επίσης τις ρυθμιστικές Αρχές και τους χρήστες σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες», ανέφερε η Live Nation.

Η τράπεζα Santander επιβεβαίωσε, και εκείνη, ότι είχε βρεθεί στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Η ομάδα «ShinyHunters» φέρεται να ήταν πίσω και από εκείνο το περιστατικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.