- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε η Ticketmaster - Ανησυχία για τα δεδομένα 560 εκατ. χρηστών
Η ομάδα χάκερ «ShinyHunters» ζητάει 400.000 λίρες Αγγλίας ως λύτρα
Κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία Ticketmaster – Ανησυχία για τα δεδομένα 560 εκατ. χρηστών - Η ομάδα χάκερ «ShinyHunters» ζητάει 400.000 λίρες Αγγλίας ως λύτρα
Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε η Ticketmaster, ο διάσημος αμερικανικός ιστότοπος αγοραπωλησίας εισιτηρίων, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων εκατομμυρίων ατόμων από ολόκληρο τον κόσμο.
Ticketmaster: 400.000 λίρες Αγγλίας ζητάνε οι χάκερς ως λύτρα
Σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία της Ticketmaster, τη Live Nation, η ομάδα χάκερ «ShinyHunters» φέρεται να ζητάει περίπου 400.000 λίρες Αγγλίας ως λύτρα, προκειμένου να μην πουλήσει τα δεδομένα των χρηστών στο dark web.
Ειδικότερα, οι χάκερ φέρεται να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, καθώς και σε ορισμένα στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών, περίπου 560 εκατ. πελατών.
Σε κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Παρασκευή, η Live Nation δήλωσε πως «στις 20 Μαΐου, εντοπίστηκε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα, σε περιβάλλον βάσης δεδομένων cloud τρίτου μέρους που περιείχε δεδομένα της Εταιρείας (κυρίως από τη θυγατρική της Ticketmaster L.L.C.)». Πρόσθεσε, δε, πως έχει ξεκινήσει έρευνα.
The hacking group ShinyHunters claims it's breached Ticketmaster and stolen the details of 560 million customers. https://t.co/Ei6FSuzm1D
— CBS Mornings (@CBSMornings) May 30, 2024
«Στις 27 Μαΐου, ένα άτομο προσέφερε προς πώληση, μέσω dark web, δεδομένα χρηστών της εταιρείας. Εργαζόμαστε για να μετριάσουμε τον κίνδυνο για τους χρήστες μας και την εταιρεία, έχουμε ενημερώσει και συνεργαζόμαστε με τις διωκτικές Αρχές. Κατά περίπτωση, ενημερώνουμε επίσης τις ρυθμιστικές Αρχές και τους χρήστες σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες», ανέφερε η Live Nation.
Η τράπεζα Santander επιβεβαίωσε, και εκείνη, ότι είχε βρεθεί στο στόχαστρο κυβερνοεπίθεσης πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Η ομάδα «ShinyHunters» φέρεται να ήταν πίσω και από εκείνο το περιστατικό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνθρωπος που επινόησε τον όρο «multi-alignment» μιλά στην ATHENS VOICE για την Ουκρανία, την Ευρώπη, την τεχνητή νοημοσύνη και τη μετανάστευση
Πώς κατάφερε να τη βρει με τη βοήθεια τηλεοπτικής εκπομπής
Κίνδυνος για πλημμύρες, ξηρασία και ακραία ζέστη
Σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό των χιλιάδων αγνοουμένων
Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Καταρρέει η διπλωματική οδός
Παίρνει θέση για τη θεωρία συνωμοσίας μετά από χρόνια συζητήσεων
Όσα είπε για τον Βασιλιά Κάρολο
Έχουν πληθύνει τα περιστατικά βίας, κλοπών και παραβατικότητας
Το σκληρό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο σταρ του «Rocky Horror Show» είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό το 2012
Άσκησε παράλληλα κριτική στη στάση του ζευγαριού απέναντι στη βασιλική οικογένεια
Πανηγυρισμοί και δάκρυα μέσα στο δικαστήριο
Η σκιά του «manosphere» στα σχολεία
Μέχρι να επιτευχθεί ο πλήρης αφοπλισμός της Χαμάς
Και 14 άνθρωποι προσπάθησαν να την κλείσουν
Καθώς εκλογές στις ΗΠΑ μπαίνουν στην εξίσωση
Οι χρήστες στον Καναδά θα συνεχίσουν να βλέπουν την ονομασία «Λίμνη Οντάριο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.