Κοσμος

Ράμα: Η Ελλάδα υποχρέωσε τα αδέλφια μας να αλλάξουν τα ονόματά τους

Κατηγορίες του Αλβανού πρωθυπουργού από το Μιλάνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έντι Ράμα
Ο Έντι Ράμα μίλησε στο Γαλάτσι μπροστά σε 5.000 ομοεθνείς του © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Έντι Ράμα: Η Ελλάδα υποχρέωσε τα αδέλφια μας να αλλάξουν τα ονόματά τους

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επέβαλλε στους Αλβανούς να αλλάξουν το όνομά τους ως προϋπόθεση για να λάβουν έγγραφα παραμονής και υπηκόοτητα και έκανε λόγο για «τρομερά βάσανα».

Ράμα: Οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματα τας

«Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το himara.gr το οποίο παραθέτει το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του.

Μάλιστα ο Αλβανός πρωθυπουργός έκανε ακόμα ένα βήμα στις προκλητικές δηλώσεις του λέγοντας ότι «αποτελεί κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης».

Στην ομιλία είπε μεταξύ άλλων:

 «Αδέρφια, έλαβα πολλά μηνύματα από Αλβανούς στην Ιταλία μετά τον κοκκινόμαυρο χορό στην καρδιά της Ελλάδας. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, μου είπαν όταν ήρθα στο Μιλάνο, δεν πρέπει να ξεχάσω ότι υπoφέρατε και εσείς. 

Έμοιαζε σχεδόν σαν να νιώθατε αποκλεισμένοι από μια κούρσα ιστορικών πόνων, σχεδόν να ζηλεύετε το γεγονός ότι τα τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας καθιστούν την επίπονη ιστορία των Αλβανών στην Ευρώπη και την αποδοχή τους πιο ηρωική... 

Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά.

 Αποτελεί κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.