Κοσμος

Η Grindr κατηγορείται ότι μεταχειρίστηκε ιατρικά δεδομένα ομοφυλόφιλου άνδρα σαν "κομμάτι κρέας

Aγωγή από περίπου 1.300 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Grindr κατηγορείται ότι μεταχειρίστηκε ιατρικά δεδομένα ομοφυλόφιλου άνδρα σαν "κομμάτι κρέας
© Spencer Platt/Getty Images/Ideal Image

Grindr: Κατηγορείται ότι διέρρευσε ιατρικά δεδομένα χρηστών

Ένας ομοφυλόφιλος θετικός στον HIV άνδρας κατηγόρησε την τεχνολογική πλατφόρμα Grindr ότι μεταχειρίστηκε τα προσωπικά του ιατρικά δεδομένα σαν "ένα κομμάτι κρέας".

Grindr: Αγωγή 1.300 ατόμων για τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα

Ο άνδρας είναι ένα από τα σχεδόν 1.300 άτομα που έχουν προσχωρήσει σε αστική αγωγή κατά της αμερικανικής εταιρείας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ισχυρίζεται ότι έγινε κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών των χρηστών του Grindr.

Η ομαδική αγωγή που ζητά αποζημίωση και αποζημίωση κατηγορεί την Grindr για παραβίαση της βρετανικής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων για την κοινοποίηση ευαίσθητων δεδομένων σε τρίτους για εμπορικούς σκοπούς χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών. 

Ο άνδρας, ο οποίος πρέπει να παραμείνει ανώνυμος για νομικούς λόγους, ισχυρίζεται ότι στοχοποιήθηκε με διαφημίσεις για θεραπείες για τον HIV στην πλατφόρμα και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "

Η αγωγή συντονίζεται από τη νομική εταιρεία Austen Hays του City of London, η οποία αναφέρει ότι ενδέχεται επίσης να έχουν κοινοποιηθεί πληροφορίες σχετικά με την εθνικότητα των χρηστών του Grindr και δεδομένα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή και τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Το 2021, η νορβηγική αρχή προστασίας δεδομένων επέβαλε πρόστιμο 6,5 εκατ. ευρώ στην Grindr για τη γνωστοποίηση δεδομένων χρηστών σε τρίτους για σκοπούς μάρκετινγκ χωρίς νομική βάση.

"Ο πυρήνας του ισχυρισμού των πελατών μας είναι ότι ευαίσθητες πληροφορίες που εμπιστεύτηκαν στην Grindr μοιράστηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ενώ η Grindr λέει ότι τα δεδομένα δεν μοιράστηκαν για διαφημιστικούς σκοπούς, οι πελάτες μας θέλουν να ξέρουν γιατί η εταιρεία έκανε το αντίθετο. Οι πελάτες μας πρέπει να αποζημιωθούν ακόμη και αν αυτή ήταν μόνο μια ιστορική πρακτική, καθώς έχει επηρεάσει μαζικά τους ίδιους και τη ζωή τους", ανέφερε δικηγόρος των εναγόντων. 

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.