- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν: Έχουμε συνηθίσει τη δημοκρατία και έχουμε ξεχάσει ότι αυτή είναι ένας αγώνας
Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Μακρόν: Αποδοκιμάζει τη «γοητεία του αυταρχισμού» στην Ευρώπη - Καλεί τους Ευρωπαίους να «υπερασπιστούν» τη δημοκρατία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποδοκίμασε τη «γοητεία του αυταρχισμού» στην Ευρώπη και κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές για να «υπερασπιστούν» τη δημοκρατία.
Μακρόν: Υπάρχει μορφή γοητείας στον αυταρχισμό
«Ποτέ δεν είχαμε τόσους πολλούς εχθρούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (...) Νομίζω ότι βασικά έχουμε μια μορφή κρίσης στη δημοκρατία μας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος από το Βερολίνο που πραγματοποιεί επίσκεψη κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ μπροστά σε νέους.
«Η δύναμη των δημοκρατιών είναι μια διαρκής συζήτηση για όλα τα ζητήματα για να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε στην καλύτερη απόφαση που θα επιλέξει ο λαός», είπε.
Σήμερα, «υπάρχει μια μορφή γοητείας για τον αυταρχισμό που αναδύεται στις δικές μας δημοκρατίες», υποστήριξε.
Όπως χαρακτηριστικά είπε, η πεποίθηση που επικρατεί, «βασικά είναι ότι αυτή η Ευρώπη θα ήταν πιο απλή αν ήμασταν εθνικιστές».
«Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι στις δημοκρατίες μας, έχουμε συνηθίσει τη δημοκρατία και έχουμε ξεχάσει ότι αυτή είναι ένας αγώνας», επέμεινε.
«Αφήσαμε τους εθνικιστές και συχνά τους εχθρούς της δημοκρατίας να αποσπάσουν όλα τα κέρδη που τους αναλογούν από τη δημοκρατία και να την επικρίνουν για την ίδια της την ύπαρξη», συνέχισε.
Για αυτούς τους λόγους, «είναι σημαντικό να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές για το κόμμα που υποστηρίζουμε και το οποίο είναι ένα κόμμα που υπερασπίζεται την Ευρώπη», συμπλήρωσε.
«Αυτή είναι η Ευρώπη που καθιστά δυνατή την υπεράσπιση της δημοκρατίας, την απουσία ηγεμονίας στην ήπειρό μας και την ικανότητα να ανταποκριθούμε μαζί σε αυτές τις προκλήσεις», επέμεινε.
Ο Μακρόν έφτασε στη Γερμανία νωρίτερα για μια τριήμερη επίσημη επίσκεψη με σκοπό να επιβεβαιώσει τη δύναμη του γαλλογερμανικού άξονα και να προσπαθήσει να ξεπεραστούν οι διαφορές σε κυρίαρχα θέματα τριβής όπως η στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας, η ευρωπαϊκή ένωση κεφαλαιαγορών και το μοντέλο ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το γεγονός ότι ο Μακρόν είναι εδώ, για να γιορτάζει τη δημοκρατία μαζί μας, να δώσουμε ένα μήνυμα ότι χρειαζόμαστε μια συμμαχία δημοκρατών στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.