- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γάζα: Πιθανή επανεκκίνηση στις συνομιλίες Ισραήλ - Χαμάς
Οι διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος που γνωρίζει το θέμα.
Η απόφαση για την επανέναρξη των συνομιλιών, είπε η πηγή που αρνήθηκε να κατονομαστεί ή να αναφερθεί η εθνικότητά της λόγω της ευαισθησίας του θέματος, ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ με τον επικεφαλής της αμερικανικής CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, ο οποίος είναι διαμεσολαβητής.
«Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με βάση τις νέες προτάσεις υπό τους διαμεσολαβητές Αίγυπτο και Κατάρ και με ενεργό αμερικανική ανάμειξη», είπε η πηγή.
Οι προσπάθειες να επιτευχθεί η απελευθέρωση περισσοτέρων από 120 ομήρων που απήχθησαν στη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, εντός του πλαισίου μιας συμφωνίας εκεχειρίας, έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει.
Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το αδιέξοδο. Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να δεχτεί το αίτημα της Χαμάς για τερματισμό του πολέμου ενώ οι Παλαιστίνιοι θέλουν να απελευθερώσει το Ισραήλ τους Παλαιστίνιους κρατούμενους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Τα 5 «καμπανάκια» για το μέλλον της Συμμαχίας
Η οργάνωση απορρίπτει τους πολιτικούς συμβιβασμούς που οδήγησαν στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής
Ξεκίνησε η δίκη για την τρομοκρατική απειλή που οδήγησε στην ακύρωση εμφανίσεων στη Βιέννη
Ο Τραμπ ζητάει την απόλυση του παρουσιαστή από το ABC
Νεαρή βρετανίδα επιχείρησε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης και έζησε έναν εφιάλτη
Πάνω από 600 εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παροχή ΤΝ στον αμερικανικό στρατό
Ο Γερμανός καγκελάριος ασκεί σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να προστατεύσουν τον μονάρχη από δημόσιες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου
Η Ουάσινγκτον εξετάζει νέα πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στην Μέση Ανατολή
Γιατί αεροπορική εταιρεία προχωρά σε αυτή τη «λύση»;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.