Κοσμος

Η Μόσχα θέλει τη δική της κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, με ρωσικά παιχνίδια

«Είναι ένα από τα εργαλεία εκπαίδευσης των νέων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tetris, κρεμλινο, γραφικα
Το ρωσικό Tetris του 1984 είναι από τα πιο διαδεδομένα βιντεοπαιχνίδια στον κόσμο

«Θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία δημιουργίας ρωσικών βιντεοπαιχνιδιών, ώστε να υπάρχει κάτι να παίξει κανείς σε αυτές τις κονσόλες»

Όχι πια Xbox, Nintendo και Playstation. Η νέα γενιά της Ρωσίας χρειάζεται ρωσική κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, και με ρωσικά παιχνίδια, σύμφωνα με τη Μόσχα.

ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν © ΕΡΑ/ALEXANDER KAZAKOV

Η Ρωσία ετοιμάζει τη δική κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών

«Η ιδέα της δημιουργίας μιας εγχώριας κονσόλας παιχνιδιών συζητείται», δήλωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Βασίλι Σπακ στο συνέδριο «Digital Industry of Industrial Russia» (CIPR).

«Η ιδέα της δημιουργίας μιας εγχώριας κονσόλας παιχνιδιών στη Ρωσική Ομοσπονδία συζητείται, η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη, είμαστε σε επαφή με την κοινότητα του κλάδου και συλλέγουμε σχόλια σχετικά με το ποιος έχει ποιους πόρους για να τη δημιουργήσει», είπε σύμφωνα με το TASS.

«Τα παιχνίδια είναι εργαλεία εκπαίδευσης των νέων»

Ο Σπακ σημείωσε ότι παράλληλα θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία δημιουργίας ρωσικών βιντεοπαιχνιδιών, ώστε «να υπάρχει κάτι να παίξει κανείς σε αυτές τις κονσόλες». Ο Ρώσος  υφυπουργός πρόσθεσε ότι πρόκειται για «σοβαρή, ολοκληρωμένη δουλειά», καθώς τα παιχνίδια είναι ένα από τα εργαλεία εκπαίδευσης των νέων.

Σημείωσε επίσης τη σημασία της συνεργασίας με προγραμματιστές από «φιλικές χώρες», καθώς στο πλαίσιο των κυρώσεων, τα περισσότερα ξένα παιχνίδια που κυκλοφορούν στη ρωσική αγορά δεν θα είναι συμβατά με την εγχώρια κονσόλα.

Στα τέλη Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα της οργάνωσης της παραγωγής επιτραπέζιων και φορητών κονσολών παιχνιδιών. Η προθεσμία είναι η 15η Ιουνίου 2024.

Τον Απρίλιο και τις αρχές Μαΐου, οι πωλήσεις κονσολών παιχνιδιών στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 51%. Οι πιο δημοφιλείς κονσόλες ήταν το PlayStation, το Xbox και το Nintendo Switch.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.